joi, 04 martie 2021

Începând de astăzi, verificări ale spaţiilor în care vor fi amenajate centrele de vaccinare Covid

Începând de astăzi, autorităţile sanitare vor verifica stadiul de amenajare a spaţiilor care vor fi folosite drept centre de vaccinare, subprefectul Adina Moiseanu solicitând în acest sens Direcţiei de Sănătate Publică constituirea unei echipe de control.

În cursul zilei de marţi, Instituţia Prefectului – Judeţul Buzău a organizat o şedinţă cu responsabilii Direcţiei de Sănătate Publică şi cu primarii comunelor în care se vor amenaja centre comunitare de vaccinare Covid. Discuţia a avut ca temă principală stadiul de amenajare a spaţiilor care vor fi folosite drept centre de vaccinare şi problemele ce pot fi în organizarea acestora. La finalul şedinţei, s-a stabilit ca DSP să desemneze o echipă din cadrul instituţiei, care, în următoarele două zile, să meargă în toate centrele comunitare de vaccinare pentru a verifica stadiul de amenajare, de condiţiile igienico-sanitare şi să ofere indicaţii administratorilor spaţiilor. Concluziile verificărilor vor fi cuprinse într-un raport ce va fi înaintat şi Instituţiei Prefectului.

De asemenea, în cadrul videoconferinţei de marţi condusă de premierul României şi de ministrul Afacerilor Interne, reprezentanţii Instituţiei Prefectului au primit informaţii conform cărora, în şedinţa de Guvern programată pentru astăzi, 6 ianuarie, va fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă privind alocarea de fonduri pentru amenajarea centrelor de vaccinare Covid şi se vor stabili remuneraţii pentru cadrele medicale implicate în activitatea de vaccinare, informaţii care au fost transmise şi către primari.

„În calitate de coordonator al campaniei de vaccinare de la nivelul judeţu­lui Buzău, am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică mobilizarea de urgenţă a unei echipe pentru verificarea centrelor de vaccinare ce urmează a fi funcţionale pentru cea de-a treia etapă a campaniei, respectiv cea de vaccinare a populaţiei generale. Specialiştii DSP vor verifica dacă centrele de vaccinare respectă condiţiile de funcţionare conform protocolului naţional, dar vor avea şi rolul de a oferi consiliere în situaţia în care condiţiile nu sunt conforme”, spune subprefectul Adina Moiseanu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!