Economic

Top 4 lucruri pe care NU trebuie să le omiți dacă vrei să îți renovezi singur locuința

Renovarea locuinței reprezintă pentru multe persoane un rău necesar odată cu trecerea timpului. Deși uneori ți-ai dori să eviți, pe cât posibil, deranjul și cheltuielile care vin la pachet cu tot acest proces, el rămâne o activitate indispensabilă, mai ales atunci când observi că pacea casei este constant întreruptă de mici accidente cauzate de învechirea lucrurilor pe care le deții. 

Cu toate acestea, cu puțin spirit creativ și pasiune pentru meșterit, poți transforma renovarea locuinței tale într-o activitate nu numai plăcută, ci și foarte productivă. Nimic nu se va compara cu satisfacția pe care o vei simți în momentul în care îți vei admira noul spațiul, știind că totul este rodul muncii tale. 

Dacă te-ai decis că este momentul să aduci o schimbare în casa ta și vrei să o faci singur, trebuie să ții cont de unele detalii, înainte de a te apuca de treabă.

Iată 4 lucruri pe care nu trebuie să le omiți atunci când vrei să îți renovezi singur locuința!

 

  1. Calculează-ți bugetul, înainte de toate

Cunoști probabil momentele în care îți pui foarte bine la punct planurile în minte, doar pentru a descoperi că ești limitat de bani. Pentru a evita astfel de situații, nu uita să îți calculezi clar bugetul înainte de a așeza pe hârtie planurile de renovare.

Decide cât ești dispus să investești în schimbările pe care vrei să le aduci locuinței tale și împarte costurile în categorii. Îți poți face liste separate pentru fiecare cameră a locuinței în parte sau le poți repartiza în funcție de utilitate. 

Odată ce te-ai hotărât asupra unui buget final, alocă o sumă fixă fiecărei categorii și încearcă, pe cât posibil, să nu o depășești.

Trebuie să ai în vedere, totuși, că este posibil să întâmpini dificultăți neașteptate, precum defecte de construcție, care vor necesita cheltuieli suplimentare, așa că alocă și o sumă de rezervă, pentru a fi pregătit în orice circumstanță. 

  1. Asigură-te că dispui de toate actele necesare!

Fie că ai decis să îți renovezi locuința de la 0, fie că e vorba doar de câteva simple modificări, vei avea nevoie de anumite documente înainte de a începe activitatea fizică. Ele nu sunt deloc greu de obținut, dar dacă demarezi planurile de renovare fără să le ai în posesie, riști să primești o amendă destul de piperată. Vei avea nevoie inclusiv de un acord notarial din partea vecinilor, așa că nu uita să te consulți cu ei!

  1. Procură toate materialele și echipamentele de care vei avea nevoie

După ce ai decis în ce direcție vrei să te îndrepți cu procesul de renovare, asigură-te că dispui de tot ce ai nevoie pentru a-l putea duce la bun sfârșit. 

Cele mai comune materiale de care vei avea nevoie când începi să renovezi sunt gletul, amorsa, vopseaua, trafaletul și diverse tipuri de scule de construcții, în funcție de ce lucrări ți-ai propus să întreprinzi.

Dacă nu le ai deja, procură-le din timp! Pentru cei ce nu vor să investească foarte mult în echipament și materiale, sculele Total sunt o opțiune calitativă a marilor branduri cu vechime pe piață, necesitând o investiție mai mică. Prețurile materialelor diferă în funcție de magazin, așa că studiază mai multe oferte înainte să te oprești asupra celei finale. 

  1. Creează-ți așteptări realiste!

Este foarte ușor să te lași purtat de val atunci când începi un nou proiect, mai ales dacă îl faci din pasiune. Cu toate acestea, trebuie să ai în minte că, deși există numeroase lucruri pe care le poți duce la bun sfârșit singur, anumite activități vor necesita asistența experților în domeniu. Apelând la firme specializate în construcții, poți evita potențiale accidente sau dificultăți ce ar implica cheltuieli suplimentare.

 

Dacă te organizezi din timp și apelezi la asistență atunci când este nevoie, poți transforma renovarea casei tale într-o activitate relaxantă și plăcută, cu rezultate pe măsură. Pentru a adăuga un plus de distracție întregii aventuri, include-ți familia sau prietenii în planurile pe care ți le faci și împarte cu ei aceste momente; nu știi niciodată de unde poate veni un plus de inspirație!

Sursa foto: shutterstock.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker