luni, 06 iulie 2020

Încă una și mă duc!

Am spus de mult timp că cel mai bun agent electoral al puterii pesediste este opoziția; afirmație valabilă încă din primii ani de după decembrie 1989 și la fel de actuală și în aceste zile.

La alegerile europarlamentare, mulți români au votat Uniunea Salvați România ca reacție la regimul – îmi este și greu să îl definesc – instituit și înrădăcinat pe zi ce trecea de pușcăriașul Liviu Dragnea. Așa scandalagii cum au intrat în conștiința publică, oamenii lui Dan Barna păreau o bună alternativă și la ostenita opoziție, fie ea liberală, fie ea albă ca zăpada băsesciană. Votul pentru USR a venit și ca un premiu pentru singurul partid ce dădea semne că a înțeles că la golănie se răspunde tot cu golănie, la mitocănie așijderea, iar la loviturile aplicate cu obstinație tutu­ror formelor de democrație cu manifestări publice, inclusiv în Parlament, fie ele deloc ortodoxe.

Îngrijorător însă pentru noțiunea de opoziție este faptul că, odată ajunși în liga mare a politicii românești, aceiași vajnici apărători ai democrației s-au dovedit a nu fi capabili să gestioneze victoria și să facă în așa fel ca rezultatele de la alegerile europarlamentare să fie un punct de plecare în ascensiunea USR, nu unul de la care să înceapă declinul.

Nu vreau să vorbesc ­des­pre onor ex-liderul USR Buzău, care a înțeles doar că a face opoziție la nivelul județului înseamnă a prelua agenda găștii ce orbitează în jurul deputatului Adrian Mocanu și, mai mult, a fi mitocan cu primarul atunci când acesta din urmă vine cu mâna întinsă să îl felicite pentru scorul excepțional obținut la nivelul municipiului.

Vreau doar să pomenesc gafa prezidențiabilului Dan Barna, liderul național al Uniunii Salvați România, care declară senin că idealul său în viață este, nu femeia cu mustață! ci să aibă ocazia ca, din postura de șef al statului, să-și pună prima semnătură pe actul de dizolvare al Parlamentului. Vorba reclamei la berea Ciuc: încă una și mă duc. În cap.

Stau și mă gândesc dacă nu cumva, în anumite cercuri, mai mult sau mai puțin mătăsoase, nu s-a bătut palma cu Dan Barna, ca acesta să-i asigure Vioricăi Dăncilă culoarul către turul al doilea.

4 COMENTARII

  1. Asta este cand, faci articole scrise la comanda (altora) si mai alesatunci cand sunt scrise pe genunchi in ´´BOSTANARIA PSD´´….adica Bostan avem….cap de ce ne-ar ne-ar mai trebuii…!!!???

  2. Evident, SEFUL are dreptate intotdeauna . O sa am grija daca credeti ca am ramas doar cu un neuron( au fost destui)! Dupa care… inca unul -ultimul ,apoi spre …infinit ?? Din nou succes in activitate si mai realist sa fiti – ca inginerii.

  3. Domnule C Bostan,
    va recomand sa recititi articolul semnat de D-v indexat cu (P) din 13 aprilie sa vedeti cum gandeati atunci si le faceati publicitate adica cam la 180 grade. Succes in continuare .

    • Dacă este indexat cu (P), ați fi putut trage singur concluziile, fără să vă mai exibați panseurile și să vă acoperiți de ridicol (iar). Aveți grijă la neuroni! Cred că unul dintre cei doi a sucombat.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!