luni, 18 ianuarie 2021

Încă o lovitură după Banca de gene: toate școlile din municipiul Buzău, reparații cu fonduri guvernamentale

Municipiul Buzău a dat o nouă lovitură în ceea ce privește investițiile finanțate din fonduri guvernamentale. După nicio săptămână de la aprobarea, de către guvern, a înființării la Buzău a Băncii Naționale de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale, marți a fost emis ordinul președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză privind proiectele aprobate pentru finanțare din Fondul de Dezvoltare și Investiții, prin care municipiului i se alocă suma de 70.202.315 lei (peste 702 miliarde lei vechi sau aproape 15 milioane euro) pentru lucrări de reparații la toate unitățile de învățământ preșcolar, școlar și liceal din Buzău.

Pe lângă municipiul Buzău, vor beneficia de diverse sume alte opt unități administrativ-teritoriale din județ, suma totală alocată Buzăului ridicându-se la peste 205 milioane lei (peste 43 milioane euro). Această infuzie de bani guvernamentali pentru investiții în județul Buzău reprezintă o nouă reușită a liderului social-democrat buzoian Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, care a afirmat ori de câte ori a avut ocazia că scopul principal al mandatului său în fruntea PSD Buzău este acela de a pune umărul la îmbunătățirea vieții locuitorilor județului.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, spune că reparațiile tuturor grădinițelor, școlilor și liceelor cu bani de la guvern, coroborate cu reabilitarea pe eficiență energetică, cu fonduri europene, a trei unități de învățământ, oferă toare argumentele pentru a spune că „vom avea o școală nouă în Buzău”: „Când a fost deschisă această finanțare, primele două opțiuni ale municipalității au fost realizarea de lucrări de reparații la toate unitățile de învățământ din municipiu, iar cea de-a doua a fost reabilitarea totală a celor 181 de străzi cu probleme și a celor 42 de parcări nereabilitate. Cel mai important proiect, cel referitor la școli, iată că ni s-a aprobat; este vorba despre peste 15 milioane de euro care vor fi folosiți la lucrări de reparații la toate grădinițele, școlile și liceele din municipiu. Este extraordinar că ne putem apuca de treabă! Sunt lucrări importante, precum repararea acoperișului Colegiului Național Pedagogic, termoficarea la Liceul Tehnic, reabilitarea curților școlilor și multe altele. Coroborat cu proiectul de reabilitare pe eficiență energetică a celor trei unități de învățământ din municipiu  – Liceul <Henry Coandă>, Școala Generală nr. 11 și Grădinița <Cei Șapte Pitici> – putem spune că vom avea o școală nouă la Buzău, că vom reîmprospăta toate școlile din oraș. Bineînțeles că în această reușită a contat enorm numele președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, el demonstrând, și de această dată, că pune interesele județului pe care îl reprezintă pe primul plan. Sper, de asemenea, ca în viitorul apropiat să se aprobe și proiectul privind reabilitarea străzilor și parcărilor”, a spus primarul Constantin Toma.

Ce sume s-au alocat județului Buzău
• Modernizare drumuri de interes local, comuna Berca – 7.128.540 lei;
• Modernizare drumuri de interes comunal, comuna Pietroasele – 7.660.834 lei;
• Modernizare drumuri comunale, comuna Murgești – 8.629.075 lei;
• Modernizare drumuri locale, comuna Beceni – 9.778.817 lei;
• Lucrări reparații străzi, municipiul Rm. Sărat – 17.484.487 lei;
• Modernizare drumuri rurale (sătești) în intravilanul comunei Glodeanu Siliștea – 13.501.485;
• Modernizare drumuri de interes local, comuna Zărnești – 64.600.393 lei;
• Modernizare rețea de drumuri de interes local, comuna Pănătău – 5.721.924 lei;
• Lucrări de reparații la unitățile de învățământ, municpiul Buzău – 70.202.315 lei.

 

3 COMENTARII

  1. Intr-adevar, „inca o lovitura”, de data aceasta prin FDI. Vedeti inevestigatia recorder.ro „Drumurile si hotia: cum se fura la asfaltarile din PNDL”: youtube.com/watch?v=G1CDMekM1fc
    ”Jumatate din zecile de miliarde de euro s-au dus catre asfaltari de drumuri comunale: 4000 de obiective de investitii raspandite prin toata tara, dar concentrate cu precadere in jumatatea de sud a tarii, acolo PSD are cei mai multi primari si unde retelele firmelor de partid functioneaza ca unse.”

  2. Dar fonduri europene pentru asemenea proiecte nu exista?
    Apropo, care este valoarea fondurilor europene accesate de primarie?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!