Economic

Importanța învățării limbilor străine din școala primară

Toți părinții își doresc, din tot sufletul, numai binele pentru copiii lor. Ei știu că astăzi, este practic imposibil să faci un pas spre un viitor mai bun fără limba engleză, de aceea se gândesc să-i învețe pe copii o limbă străină cât mai curând posibil, acasă. Ei încearcă să le ofere copiilor oportunitatea de a învăța engleza și acasă și la grădiniță, nu doar din școala primară. Părinții cred că nu există vârstă minimă pentru a începe învățarea limbii engleze. Și totuși, engleza nu trebuie învățată doar acasă, predarea ei este necesară și în școală.

Cum ajută predarea limbilor străine la dezvoltarea copiilor?

Predarea limbilor străine în școli este obligatorie în multe țări ale lumii, pentru că autoritățile naționale au dorit să crească nivelul abilităților lingvistice și înțelegerea interculturală. În majoritatea țărilor europene, se dorește ca elevii să înceapă studiul limbilor străine încă de la vârsta de 9 ani.

Unul dintre cele mai importante scopuri ale educației în limba engleză pentru elevii de școala primară este dezvoltarea lor, deci a resurselor umane, ce pot juca un rol deosebit în societate în viitor. În prezent, există o creștere a cererii de resurse umane globale  ce vorbesc fluent limba engleză. Prin urmare, copiii care vor învăța limba engleză de la vârstă fragedă, când își pot asuma cuvintele și expresiile, sau din școala primară, vor deveni adulți care vor putea juca un rol activ în lume.

Predarea limbilor străine din școala primară este foarte importantă. Asimilarea a cel puțin două limbi străine reprezintă un avantaj incomparabil pentru un copil. Iată care sunt câteva dintre beneficiile predării limbii engleze la o vârstă fragedă, sau în scoala primară:

  • Este o mare oportunitate pentru copii să învețe limbi străine de mici, fie pentru cariera lor școlară, fie pentru viața lor profesională viitoare
  • Limbile străile le oferă copiilor o deschidere culturală, le lărgește orizontul către alte țări, ceea ce este foarte important pentru îmbogățirea cunoștințelor individuale
  • Predarea limbilor străine le dezvoltă copiilor capacitățile intelectuale
  • Metodele de predare ale limbilor străine (prin jocuri, teste, conversații simple sau cântece) pot stimula mintea și intelectul copilului și în plus îi creează momente distractive, o stare de bună-dispoziție.

Predarea limbii engleze la vârstă fragedă este importantă  pentru copii deoarece ei vor învâța lucruri uimitoare despre diferite culturi, vor respecta și recunoaște oamenii din alte țări ale lumii și asta îi va ajuta să trăiască într-o societate multiculturală.

Asimilarea limbilor străine la vârstă fragedă se face mai ușor și mai rapid, decât la gimnaziu ori la liceu. Prin învățarea cu seriozitate a limbii engleze în școala primară, copiii vor putea dobândi o înaltă competență în limba engleză. În școala primară, copiii vor învăța engleza fără a simți că asta este un lucru dificil, vor dobândi o pronunție și un accent cât mai apropiate de cele ale vorbitorilor nativi, deoarece vor prinde engleza din zbor, din ceea ce văd și aud.

Din fericire pentru elevi, în prezent, există resurse pentru a învăța conjugarea verbelor în engleză. Lecțiile de pe astfel de site-uri sunt o completare optimă la instrumentele de învățare ale elevilor. Ele sunt prezentate în mod clar și în plus, acoperă o gamă largă de subiecte interesante.

Și înțelegerea limbii germane, în toată complexitatea ei, este mult simplificată de site-urile unde se poate aprofunda conjugarea verbelor în germană. Lecțiile sunt potrivite și pentru elevi începători și pentru cei intermediari sau avansați.

Părinții și profesorii au un rol important în dezvoltarea copiilor, prin faptul că promovează educația în limba engleză. Părinții vor trebui să respecte și voința copiilor,să-i spijine dacă au nevoie, cu meditații la limba engleză sau cu anumite cursuri interesante, astfel încât copiii să se bucure de învățare. Prin anumite cursuri distractive, învățarea limbii engleze poate fi mult mai plăcută pentru copii, ei nu vor simți că studierea limbii engleze, în paralel cu alte discipline, ar putea fi o povară grea și plictisitoare.

Părinții trebuie să le ofere copiilor oportunitatea de a intra în contact cu engleza și acasă, prin filme de desene animale, cărți și aplicații din care pot învăța cuvinte și expresii noi și interesante. Cel mai simplu mod a de a învăța limba engleză este ca cei mici să se bucure de studiu, deci să simtă că este ceva distractiv (ca la un joc), pentru a nu-și pierde motivația.

 

Articole similare

error: Continut protejat!!