Economic

Totul despre canapele extensibile

Fără doar şi poate, puține sunt locuințele în care să nu existe canapele şi fotolii. Aceste corpuri integrate de obicei în living, birou şi uneori chiar în dormitoare reușesc prin versatilitate, funcţionalitate şi aspect să completeze în mod natural spațiile funcționale.

Pentru că sunt atât de apreciate, în rândurile următoare ne-am propus să descoperim mai multe despre canapele extensibile. Ce trebuie să analizezi când le alegi dar şi cum trebuie combinate pentru a beneficia de o estetică deosebită.

Canapele extensibile – cum le alegi?

Primul şi cel mai important detaliu care trebuie analizat ține de dimensiune. Dacă vorbim de încăperi cu spații limitate lucrurile sunt foarte sensibile. Nu îţi doreşti să aglomerezi încăperea ci să realizezi un spațiu decongestionat, aerisit care te îmbie la relaxare şi odihnă. Măsoară cu atenție dimensiunea încăperii. Dacă ai luat cotele poți începe treaba, să cauţi canapeaua perfectă! Următorul pas pe care trebuie să îl verifici ține de modul de extindere. În magazinele de specialitate sunt disponibile canapele extensibile foarte variate ca sistem de extindere. Ai canapele cu sistem clic-clac, ai canapele cu sisteme de tragere dar şi canapele cu accesorii de extindere ascunse în ladă de depozitare. Trebuie să acorzi puțină atenție acestor detalii astfel vei putea valorifica maximum piesa achiziționată. Nu se știe niciodată când primești un musafir neașteptat, deci un spațiu de dormit în plus poate fi extrem de valoros.

Atenție la materiale. Nu îţi dorești un corp de mobilier care să se deterioreze după un an. Vrei să te bucuri de avantajele canapelei mai mult timp, să se justifice prețul plătit. Deci este important să selectezi canapele cu cadru rezistent, solid, piese îmbrăcate cu materiale speciale care rezista la uzură.

Dacă vorbim de alegerea canapelei, clar vorbim de design şi culoare. Este vedeta din living, corpul care atrage toate privirile şi crează prima impresie. Pentru încăperile minimaliste se recomanda integrare de canapele extensibile  simple, fără brațe acestea sunt ușor de exploatat şi asigură un ambient prietenos.

Canapelele pot fi pată de culoare în încăperile în care sunt integrate, fiind elementele care domină şi generează elementele stilistice preponderente. Pot fi combinate cu covoare şi draperii sau dimpotrivă pot fi elementele contrastante care conferă echilibru.

Sursa de imagine:
WorldWide / Shutterstock.com

 

Articole similare

error: Continut protejat!!