Economic

Impactul cazinourilor online la nivel global și în România

Cazinourile nu mai reprezintă de multă vreme un subiect tabu. Ele există în format tradițional / stradal încă din cele mai vechi timpuri. Au apărut ca locuri de divertisment unde oamenii puteau participa la spectacole de cabaret, concerte, teatre și diferite alte spectacole, dar puteau să practice și diferite activități de noroc.

Cu toate că nu se știe cu exactitate originea jocurilor și cazinourilor, acestea au influențat culturile tuturor civilizațiilor în diferite stagii ale evoluțiilor lor. Se spune că primul cazinou a fost atestat a apărut în Veneția, în 1638. Inițial, Casino di Venezia era un palat în stil renascentist, construit în 1509, reședința unori mari nobili.

La început, cazinourile erau accesibile doar celor din clasele sociale superioare, burghezii și aristocrații având dreptul să practice aceste jocuri.

Industria cazinourilor și creatoare de jocuri a suferit numeroase transformări și evoluții în decursul anilor, ajungând să fie reglementate prin lege și obligate să se supună unor norme de conduită. Odată cu adoptatea acestor legi la nivel național și global, economia a avut de câștigat prin prisma taxelor și impozitelor încasate.

Industria cazinourilor comerciale a cunoscut o creștere semnificativă în ultimele decenii. Datorită legalizării continue a activităților legate de cazinourile online și creșterii economiei în multe țări ale lumii, cazinourile licențiate s-au extins pe noi piețe și au generat cifre record de venituri.

Se știe că industria cazinourilor clasice din Las Vegas generează peste un miliard de dolari în fiecare lună și aproximativ 13 miliarde de dolari pe an, potrivit unor studii făcute de Forbes. La nivel global, industria cazinourilor clasice generează peste 60 de miliarde de dolari în 2019 și se estimează că va crește în medie cu 15% de la an la an până în 2027.

Odată cu evoluția tehnologiei, a internetului și a gadgeturilor, cazinourile au invadat mediul virtual. Astfel au apărut cazinourile online ce pot fi accesate de milioane de utilizatori. Odată cu dezvoltarea acestor jocuri online, a dispărut bariera fizică și tehnologică, dar și limitarea socială.

Astfel, cazinourile online s-au bucurat de un real succes, ceea ce a dus la dezvoltarea acestei industrii, la dezvoltarea a mii de jocuri și la încasări de miliarde de dolari în fiecare an. Cele mai recente estimpări, care au fost făcute la jumătatea anului 2020, s-a stabilit că industria jocurilor online a depășit pragul de 227 de miliarde de dolari.

Industria cazinourilor online este extrem de competitivă. Există peste 2000 de site-uri de cazinouri online, multe dintre ele licențiate în Marea Britanie, Statele unite, Malta, Curacao, Panama și Gibraltar. Însă acestea au fost obligate să intre în legalitate în majoritatea țărilor lumii, în funcție e legislația fiecărui stat.

Este clar că industria cazinourilor online au avut un impact puternic asupra industriei de cazinouri la nivel global. A influențat evoluția și dezvoltarea cazinourilor clasice, dar și a industriei creatoare de jocuri online.

Cazinourile tradiționale nu pot ține pasul și nu pot concura direct cu numărul mare de jocuri de cazinou online. Chiar dacă eliminăm sloturile, tot rămân sute de alte jocuri regăsite în cazinourile tradiționale, dar preponderent în mediul online. Astfel, jucătorii nu se vor plictisi niciodată. Cazinourile online se bucură de un real succes prin prisma a mai multor factori. În primul rând, acestea pot fi accesate foarte ușor prin intermediul unul gadget conenctat la internet. Astfel, pot fi practicate de acasă, de la birou, în mijlocele de transport, în confortul căminului personal. Totodată, site-urile sunt deschise permanent și astfel puteți să jucați oricând. Într-un cuvând: comoditate. Așadar, dacă nu ați experimentat sau profitat de aceste platforme digitale, vă recomandăm să vizitați site-ul 888, unde veți găsi unul dintre cele mai bune portofolii de jocuri de cazinou de pe piața din România.

Selecția mare de jocuri de masă și sloturi existente în cazinourile online a dus la atragerea de noi useri. Putem spune că există jocuri pentru toate gusturile, de la clasicele sloturi și până la tradiționalele jocuri de masă (poker, blackjack) sau ruleta.

Pe lângă comoditate și varietate, cazinourile online au câștigat și prin inovare. Astfel, acestea au implementat tehnologii de ultimă generație pentru a oferi experiențe unice jucătorilor. Astfel, au apărut cazinourile online cu jocuri live, ce pot fi practicate în timp real cu alți jucători reali, dar și cu un dealer real. Jucătorii pot comunica între ei, pot schimba impresii, dar în același timp pot interacționa și dealerul, astfel experiența de joc fiind asemănătoare cu cea din cazinourile clasice.

Cazinourile online au cucerit și piața din România. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), instituția care se ocupă cu autorizarea, monitorizarea și controlul acestei industrii, a autorizat peste 1000 de cazinouri online ce își desfășoară activitatea pe piața din România. Se estimează că industria cazinourilor online și offline generează peste 600 de milioane de EURO anual, cu grad de colectare de 99%. Sumele provin din taxele directe și indirecte. Însă nivelul taxelor va crește în următorii ani, odată cu dezvoltarea acestei industrii.

Cazinourile trebuie să plătească o taxă de licențiere pe 10 ani, dar și multe alte taxe și impozite pe baza cifrelor de afaceri înregistrate. Pe lângă aceste sume încasate direct de la cazinouri, la bugetul de stat ajung și banii din taxele și impozitele generate de câștigurile jucătorilor.

Conform unor studii, peste 15% din populația adultă, de peste 18 ani, a României a jucat cel puțin o dată în ultimul an la pariuri sportive, loterie, jocuri de cazinou.

Bugetul de Stat câștigă din taxele și impozitele pe salarii, în industria cazinourilor online și tradiționale estimânduse că lucrează peste 10000 de persoane. Venituri la bugetul de stat generează și industriile conexe, cum ar fi industria creatoare de jocuri sau ce de divertisment.

În concluzie, industria cazinourilor online a influențat puternic industria cazinourilor la nivel local, regional și mondial. Reglementarea și legiferarea acestei industrii a dus la creșterea economică și la încasări mai mari la bugetul de stat, dar și la un mediu sigur și controlat, ceea ce a oferit o încredere sporită în rândul jucătorilor.

Iar semnalele din piață arată că această industrie va continua să crească tot mai mult de la un an la altul, bazată pe evoluția economică, dar și tehnologică. Noile inovații, cum ar fi cea 3D, realitatea virtuală și realitatea augmentată, vor duce la dezvoltarea de noi jocuri și la generarea de noi experiențe jucătorilor. Jucați într-un mediu controlat și cumpătat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare