Sport

Ilyina la Rapid?

Câteva fete ale Gloriei ar putea părăsi ehipa la final de sezon

Mai multe jucătoare ale Gloriei sunt la final de contract, fapt ce înlesnește negocierile purtate cu alte grupări, generând, totodată, multe speculații. Ultima, dacă e să vorbim de speculații, face referire la Dziyana Ilyina, una dintre cele mai apreciate fete din echipa buzoiană, în ciuda cifrelor mai modeste pe care le-a avut în acest sezon.

Situație destul de complicată la Gloria, generată de faptul că mai multe jucătoare sunt la final de contract. Conducerea grupării buzoiene a demarat negocierile pentru reînnoirea acestora încă de la finele anului trecut, dar, deocamdată, deși ofertele au fost înaintate, unele dintre sportive nu și-au dat acordul să continue la Buzău. Este și cazul Dziyanei Ilyina, una dintre cele mai apreciate, dar și mai vechi jucătoare ale Gloriei. Belarusa chiar a fost declarată cea mai bună jucătoare de la Buzău după primul sezon petrecut la gruparea locală.

Aflată în cel de-al doilea stagiu la Buzău, belarusa este dată ca și transferată la una dintre cele mai puternice grupări din Liga Națională, Rapid București. Informația apare inclusiv pe pagina de Wikipedia a echipei de handbal buzoiene, varianta scrisă în engleză, dar nu a fost confirmată, deocamdată, de conducerea secției de handbal. Recent, într-o emisiune televizată, președintele Cristian Ceaușel a admis că mai multor handbaliste le expiră contractele, dar că se încearcă prelungirea acestora. Cât despre un acord între Ilyina și Rapid nu s-a confirmat nimic.

La feroviare a ajuns recent și Alina Ilie – o altă fostă echipieră a Gloriei -, via Mioveni.

Dziyana Ilyina a venit la Gloria în 2018, de la Brăila, fiind remarcată de regretatul Romeo Ilie. În acel sezon, a fost cea mai bună jucătoare a grupării buzoiene. S-a tranferat apoi la Bistrița, apoi la Podravaka, pentru a reveni la Gloria în 2022.

Altă jucătoare importantă s-ar fi înțeles, se pare, cu Craiova. Vorbim despre Valentina Blazevic, centrul venit în 2022 de la Măgura Cisnădie. Fără prea multe meciuri în acest sezon pentru Gloria, Blazevic este, totuși, cu aproape 50 de prezențe în naționala Croației, una dintre cele mai titrate handbaliste de la Buzău. Nici clubul din Oltenia nu a anunțat transferul, deși Craiova a confirmat o altă mutare importantă, cea a Camilei Micejevic.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker