Economic

UMB, mobilizare puternică pe A7 Buzău-Focșani

„Armata UMB” s-a mobilizat puternic pe Autostrada A7 , tronsonul Buzău–Focșani. Potrivit unor imagini publicate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, pe loturile 3 și 4 UMB a început deja asfaltarea. „Pe lotul 4 – zona Petrești, județul Vrancea, avansează lucrările de așternere a mixturilor asfaltice. Pe lotul 3 se fac lucrări de: umpluturi de pământ, balastare, stabilizare strat formă, Pregătire așternere mixturi asfaltice, lucrări structuri” a transmis DRDP Iași.

Conform contractelor, anul acesta trebuie finalizate loturile 1 (Buzău-Vadu Pașii, 4,6 km) și 4 (Mândrești-Munteni, 10,94 de km). Loturile 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat, 30,8 km) și 3 (Râmnicu Sărat-Munteni, 36,1 km) au termene contractuale de finalizare anul 2025. Cele patru loturi, a căror construcție este finanțată prin PNRR, au o valoare însumată de 4,23 miliarde de lei (fără TVA). Creșterea progresivă a ritmului de lucru va face posibilă deschiderea circulației anul acesta pe cel puțin 10,94 km din această secțiune a A7, parte din Autostrada Moldovei.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la ultima sa vizită în teren că este posibil ca în toamna acestui an să poată fi dat în folosință lotul 4, care va prelua mare parte din traficul orașului Focșani.

De asemenea, vineri, 1 martie, încep lucrările și pe lotul 3 al tronsonului Ploiești-Buzău, lot care a suferit multe amânări până acum. Turcii de la Nurol deja și-au făcut puncte de lucru și au adus utilajele necesare, mai mult, reprezentanții companiei au declarat că își doresc ca în acest an chiar să toarne asfalt pe acest lot.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker