Monden

Horia Moculescu: Doar Laurențiu Cazan avea șanse reale la Eurovision

Theodor Andrei a câștigat selecția națională cu piesa „D.G.T. (Off and on)”. Tânărul de 18 ani va concura la Liverpool pentru un loc în finala de pe 13 mai.

După ce s-a stabilit că Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023, cunoscutul compozitor Horia Moculescu a acordat un interviu în care a spus că îl cunoaște pe solist de la alte festivaluri. Horia Moculescu susține că solistul Theodor Andrei este, de altfel, un răsfățat al premiilor de specialitate, în concursurile de profil din întreaga țară. „Îl cunosc de când avea 15 ani. Acum are aproape 19 ani, dar a cui voce este oare pregătită vreodată? Îl încurajăm, desigur, ca pe orice reprezentant al României. Mi-a făcut mereu o impresie bună, în noiembrie anul trecut, a fost la Festivalul de la Focșani, unde eu fac parte de mulți ani din juriu. A luat mereu foarte multe premii.L-am rugat însă să nu-mi mai cânte o anume piesă, căci a cântat-o la cinci festivaluri și m-a plictisit. Este modern, este altceva. Nu ne mai ducem cu un bariton, ca în alți ani, ne ducem cu el de data asta. Depinde ce vrem, ce dorim, ce se caută la un astfel de eveniment”, a subliniat încurajator Horia Moculescu, citat de b1tv.ro

Compozitorul a recunoscut cu sinceritate însă că la Eurovision, până acum, singurul solist român care avea șansa reală să câștige trofeul este buzoianul Laurențiu Cazan, cu piesa „Say Something”. Se clasase pe locul secund, în 1993, la finala națională. „Noi nu avem o pregătire muzicală, ca popor. Ne trag înapoi și show-urile din spatele artistului. El era singurul cu șanse reale, păcat”, a declarat Horia Moculescu și pentru Impact.ro.

Iar Laurențiu i-a mulțumit pentru vorbele frumoase trasmise. „Moculescu – un muzician adevărat și un erudit, iubitor de oameni, iubitor de muzică, iubitor de muzicieni, iubitor de copii… Am fost invitat de foarte multe ori, de-a lungul anilor, în celebra lui emisiune de la Televiziunea Română, <Atenție, se cântă!>… Dragă Horia, îți mulțumesc pentru gândul bun, pentru apreciere !!! Poate nu știai, dar, suntem și noi mulți, cei care te iubim și te prețuim. Despre Eurovision…ar trebui să scriu un roman întreg… Cândva, poate va veni și vremea asta”, a promis buzoianul.

Articole similare