Educație

FOTO | Calificare la etapa națională pentru echipa de robotică „Boogeybots” de la „Vlahuță”

Echipa de robotică „Boogeybots” a Colegiului Național „Alexandru Vlahuță” a participat, împreună cu cele două echipe ale Colegiului Național „B.P.Hasdeu” – respectiv „Homosapiens”, coordonată de profesoara Amalia Voicu și care a obținut Premiul „Motivate – 2”, și cu echipa „Heart of RoBots”, coordonată de profesorul Nicolae Olăroiu, la concursul de robotică desfășurat în Capitală la Universitatea Politehnica, etapa regională a competiției First Tech Challenge. După trei zile de competiție, echipa râmniceană a reușit să se califice, alături de echipa de robotică „Homosapiens” a C.N. „B.P. Hasdeu”, la etapa națională a competiției care se va desfășura în cursul lunii martie.

„În urma celor trei zile de concurs, am reușit să ne clasificăm pe locul 24 din cele 83 de echipe participante, poziție ce ne-a asigurat locul la etapa națională care va avea loc în perioada 10-12 martie, tot în cadrul Universității Politehnica din București. Le mulțumim în mod special sponsorilor noștri care ne-au fost alături de-a lungul sezonului – Getica 95, Plus Mer,Nouă Tei, Promo Sign, MCA Comercial -, deoarece fără ei nu am fi putut atinge această performanță. Felicitări asociației NațiePrinEducație pentru organizarea acestui concurs internațional în România”, transmit reprezentanții echipei „Boogeybots” a Colegiului Național „Alexandru Vlahuță”.

La această competiție au participat 175 de echipe din colegiile și liceele din România și din Grecia, Slovenia, Cipru, Muntenegru etc. Etapa finală va avea loc anul acesta la Huston, Statele Unite ale Americii.

Premiul „Control Award” la etapa națională, în urmă cu doi ani

Echipa „Boogeybots” a Colegiului Național „Alexandru Vlahuță” a fost înființată în anul 2018. De atunci și până în prezent, în fiecare an a avut rezultate pe măsură, reușind să se califice la etapele naționale. În urmă cu doi ani a obținut premiul „Control Award”, la etapa națională.

Echipa este împărțită în trei departamente: „Inginerie și CAD”, din care fac parte elevii Nicu Ciocîrlan, Teodor  Bîrsan, Ramona  Fusu, Daria  Ganea, Mihail  Moldoveanu, Mihnea Coșerea, Alexandru Bîrsan și Robert Radu, „Programare”, departament format din elevii Nicușor Cruceru, Victor Șerban, Andrei Smochină, Robert Păvăloiu și Ciprian Vlad, și „PR”m din care fac parte elevii Rareș Done, Cristina Moldoveanu și Emma Păun, mentor prof. Guniță Foarfecă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker