Sport

HC s-a despărțit oficial de doi jucători

Nostrati și Stroe nu vor mai juca la Buzău, din toamnă

După un debut de mercato furtunos, în care l-a înregimentat deja pe Aidenas Malasinskas, HC Buzău pierde două piese importante, jucători care bifaseră câteva stagii bune, la echipa locală.

Prima despărțire anunțată a fost cea de Shahoo Nosrati (stânga), una dintre vedetele grupării, om cu peste 200 de selecții la naționala Iranului. Cinci sezoane a evoluat persanul în haita lupilor, fiind unul dintre cei mai apreciați handbaliști de la Buzău. Internaționalul iranian semna cu gruparea locală în 2018, după stagii la Steaua București, Lekhwiya (Qauatar) și Dunărea Călărași. Dincolo de prestațiile bune din campionatul românesc, Nosrati și-a trecut în palmares și un bronz la Jocurile Asiatice, echivalentul Campionatelor Europene.

Celălalt jucător de care HC s-a despărțit oficial este Petru Stroe (dreapta), centru venit la Buzău în 2018, de la CSM Oradea. În ciclul de cinci sezoane la Buzău, Stroe a fost unul dintre cei mai constanți jucători, remarcându-se în unele meciuri extrem de importante. Din păcate, jucătorul de 28 de ani a avut ghinionul unei accidentări teribile, chiar în primul an de la Buzău, urmată de operație și de o perioadă de recuperare de aproape un an, interval de timp în care repaosul i-a plafonat, într-o oarecare măsură, potențialul.

Conducerea clubului buzoian s-a instalat serios la masa negocierilor, purtând tratative atât cu jucători pe care intenționează să-i transfere, cât și cu membri ai lotului de care s-ar putea despărți în această vară. În urma unui sezon modest, în care cel puțin teoretic HC a fost în pericol să dea barajul de menținere, Armanu împreună cu staff-ul tehnic urmăresc o primenire a lotului.

Articole similare