Actualitate

FOTO | Încă un an fabulous pentru buzoianca Diana Ștefănescu

A primit inelul de logodnă

Interpreta de muzică populară Diana Ștefănescu, despre care OPINIA relata cu ceva timp în urmă că și-a deschis o școală de muzică la nici 23 de ani, are un nou motiv de bucurie. De data aceasta, cum numai odată în viață se poate întâmpla, este îndrăgostită de Răzvan Dumitrache, un tânăr care i-a cucerit inima și i-a oferit inelul de logodnă într-un cadru romantic, în timp ce se aflau în vacanță în Turcia, Istanbul, la Palatyl Dolmabahce. Ei au făcut deja planurile de nuntă, care ar urma să aibă loc anul acesta, în luna noiembrie, în Buzău. Răzvan Dumitrache este  un tânăr administrator de service auto și de pensiune, care înțelege pasiunea Dianei pentru muzică, motiv pentru care și după căsătorie Diana va continua activitatea artistică păstrându-și numele de scenă, așa cum o cunoaște o lume întreagă, „Diana Ștefănescu”.

„O să continui cu evenimentele și cu atelierul muzical, aici la Buzău”, confirmă Diana. Nici nu ne închipuim cum ar fi putut fi altfel, având în vedere că, numai într-un an de zile, școala sa are deja 40 de elevi, care au progresat foarte mult și au obținut deja rezultate la competițiile naționale și județene. „Suntem 40 de elevi! Atelierul este deschis si vara, pe timpul vacanței; de obicei, în sezonul estival sunt si multe concursuri la care noi vrem să participăm”, spune Diana Ștefănescu.

Rezultate notabile, care i-au adus bucurie și ei și celor din jur, le-a transformat într-o melodie pe care o dedică tuturor celor care doresc să afle cât de bine i-a mers în acest an, cu urarea ca ascultătorii ei să aibă parte cel puțin la fel cât a avut și ea de lucruri împlinite. „Sper ca tuturor să le meargă poate mai bine decât mi-a mers mie anul acesta, pentru că ultimii ani au fost mai grei pentru toată lumea și cred că merităm să ne bucurăm de seara de Revelion, de anul care vine și să-l începem cu gânduri bune”, spunea în pragul acestui an Diana. Se pare că urarea ei pentru buzoieni i s-a îndeplinit și ei; cu multă muncă și dăruire pentru lucrul realizat, chiar i-au ieșit toate proiectele și cele profesionale și cele personale.

Anul trecut ne spunea: „A fost cel mai norocos an al meu. Mi-am deschis atelierul în luna mai și apoi am scos piesa aceasta «M-am născut sub stele rare», pe care mi-am dorit-o foarte mult, care este orchestrată de frații Ștefăneț. E o melodie făcută pentru mine. Celui care mi-a scris versurile i-am spus: «Te rog, scrie-mi niște versuri din care să reiasă cât de norocoasă sunt eu că fac ceea ce fac»”.

Se pare că și despre 2023 ar putea la fel de bine să spună că a fost cel mai norocos an. Pentru acest „noroc” Diana muncește foarte mult, și face multe lucruri bune și frumoase. Și-a deschis școala de muzică, unde acum are 40 de copii, dintre care unii au performat după numai câteva luni de pregătire. „Mi-am deschis Atelierul de muzică «Diana Ștefănescu», în Cartierul Poștă.  A fost unul dintre visurile mele. Am  mai fost, în urmă cu ceva timp, profesoară de canto, doar că atunci  era vorba despre o colaborare cu Primăria Pârscov. Acum este altceva, deoarece acesta este proiectul meu. Pe pagina mea de Facebook se află postate fotografii de la școala de muzică realizate de Andreea Tisloveanu. Am gândit de foarte mult timp acest proiect, dar o vreme nu am avut curajul să îl finalizez. Am participat, în decembrie, la un concurs la Școala de Teatru la «George Ciprian», cu două eleve, care sunt de câteva luni la școala mea, și nu mă așteptam să aibă atât curaj să urce pe scenă și au luat premii. Premiul I și premiul al II-lea. Fetița care a luat locul al II-lea are 4 ani, iar cealaltă care a obținut primul loc are 6 ani. Rezultatul obținut a fost o bucurie și pentru ele și pentru părinți”, mărturisea Diana.

Cine este Diana Ștefănescu

Talentată și frumoasă foc, la 24 de ani buzoianca Diana Ștefănescu are deja o carieră profesio­nală consistentă ca interpretă de muzică populară, carieră presărată cu numeroase trofee, pentru că dragostea ei pentru folclorul autentic și tradiții sunt transmise cu o încărcătură emo­țională aparte celor care o ascultă live, pe scenă, fie că este vorba despre concursuri unde reprezintă Buzăul, fie în concertele sale personale. De la vârsta de 16 ani colaborează cu trupa Underco­ver și merge atât la evenimentele private pe care le au împreună, cât și la cele pe care le susține singură. Ea cântă  muzică populară de la 11 ani și nu se vede cântând altceva. „Este un gen muzical în care eu mă regăsesc”, spune artista.

Ea se prezintă întotdeauna în fața publicului îmbrăcată în costum popular, pe care-l poartă cu mândrie. „Am mai multe costume și sunt din zone diferite. Eu port costumul din Muntenia, dar recunosc că îmi plac și cele din alte zone. De ­­exe­m­plu, la evenimente port costume și din zona Olteniei. Când  merg la concursuri sau la festivaluri,  îmbrac costumul muntenesc, altfel suntem descalificați”, mărtu­risește Diana. Fiind deja o profesionistă în ale folclorului, cu o muzică extrem de puternică și frumoasă – calități deosebite mai ales în aceste vremuri, când scena lumii a devenit Internetul -, ea se bucură de mare audiență și are o agendă de lucru foarte încărcată, fiind invitată să concerteze în foarte multe locații. Școala de muzică a Dianei a pornit, pe de o parte, din dorința de a transmite mai departe din cunoștințele sale tuturor copiilor care doresc să urmeze o carieră în domeniu, dar să le fie aproape și celor care intenționează să își petreacă timpul liber frumos, cu cântec și stare de relaxare.
Și-a asumat această responsabilitate de a pregăti copii abia în momentul în care avea deja studiile universitare terminate, fiind absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București, dar și pentru că se bazează pe bogata ei experiență, care a început pe la vârsta de 4-5 ani, pe scena Festivalului Mamaia Copiilor, unde a obținut primul ei premiu.

Am terminat Liceul «Eminescu» din Buzău, profilul «Filologie Bilingv – Engleză», apoi am continuat cu Facultatea de Psihologie Științele Educației din cadrul Universității București. Am făcut modulul Pedagogie, dar specializarea mea la terminarea facultății este «Expert în științele educației». De mică
mi-a plăcut să stau cu copiii, poate și pentru că am un frate mai mic. Și el are voce, dar nu își dorește să cânte; în schimb, el este dansator sportiv de performanță. Din propria mea experiență știu ce trebuie să fac ca un copil să se simtă în largul lui, să se relaxeze și să îi placă ceea ce face, pentru că de asta participă la orele de canto,  unde îi face plăcere să cânte și să ajungă undeva foarte sus ca și performanță”
, mai spune Diana.

De asemenea, Diana are multe experiențe pe care le-a trăit în compania unor mari nume ale scenei românești, experiențe pe care dorește  să le transmită copiilor pentru a-i motiva către performanță. „Am trăit câteva momente inedite atunci când  am participat la un festival unde am fost acompaniată de domnul dirijor Botgros (Nicolae Botgros, dirijorul orchestrei «Lăutarii» din Republica Moldova, n.r.). A fost un moment în care m-am simțit mândră că am reușit să ajung până acolo. Am fost pe scenă și alături de Ionuț Dolănescu și de soția lui și am interacționat cu foarte multe vedete din domeniul muzical”, spune ea.

Articole similare