Politic

Guvernul mută „Drumurile” pe terenul vechii Maternități

Autoritatea județeană face o nouă încercare de a ocupa cu o construcție terenul viran, lăsat în paragină, de pe Buevardul Gării, pe care s-a aflat vechea Maternitate.

Astfel, în ședința de Guvern de miercuri, Executivul a aprobat Nota emisă de Consiliul Județean prin care cere acordul pentru a pune la dispoziția Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere o suprafață de teren de 4.053 metri pătrați, pe care se va construi sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri.

Autoritatea județeană justifică cererea prin necesitatea ca nou-înființatei Direcții Regionale de Drumuri și Poduri Buzău – entitate care acoperă județele Buzău, Vrancea, Galati și Brăila și care are sediul central în municipiul Buzău – să i se asigure funcționarea „în cele mai optime și eficiente condiții”. În acest scop, „Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a solicitat Consiliului Județean Buzău posibilitatea punerii la dispoziție a unui teren aflat în proprietatea publică a Consililui Județean Buzău pentru a demara construirea unui sediu, teren care să facă obiectul unui proiect de Hotărâre a Guvernului privind transferul unei suprafețe de teren din domeniul public al Consiliului Județean Buzău, în domeniul public al statului, în scopul construirii de către C.N.A.I.R. – S.A. a sediului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău. Menționăm că în prezent, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău, își desfășoară activitatea în vechiul sediu al S.D.N. Buzău”, se arată în Nota aprobată miercuri de Executiv.

Acesta este, însă, doar un prim pas către construirea sediului DRDP Buzău, care, în momentul de față, funcționează în sediul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, de pe strada Independenței. Ca urmare a aprobării Notei, Secretariatul General al Guvernului va elabora şi transmite Consiliului Județean Buzau cererea Guvernului formulată în temeiul dispoziţiilor legale. Ulterior, Guvernul, la i­niţiativa Consiliului Județea, adop-
tă o hotărâre prin care declară respectivul teren de uz sau de interes public naţional, aprobă înscrierea lui în inventar şi stabileşte titularul dreptului de administrare, respectiv CNAIR.

Judecătoria și locuințele pentru tineri au picat

O suprafață de 4.000 de metri pătrați din terenul pe care s-a aflat clădirea fostei Maternități a fost cedată, la finele lunii ianuarie, de către Consiliul Județean, în administrarea Ministerului Justiției, pentru construirea unui nou sediu pentru Judecătoria Buzău; mai mult, deliberativul județului a decis, tot atunci, că în imediata vecinătate va fi ridicat un bloc de locuințe destinat medicilor care vin să lucreze la Buzău. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, anunța că Buzăul a fost inclus într-un program derulat de Ministerul Justiției și Compania Națională de Investiții, program ce vizează construirea de sedii noi pentru instanțele locale, iar o condiție necesară pentru implementarea proiectului era aceea ca terenul aferent să se afle în administrarea Ministerului Justiției. Restul suprafeței de teren de pe bulevardul Gării, spunea Neagu, rămâne în continuare în administrarea Consiliului Județean, care a intenționat să construiască un bloc de locuințe de serviciu pentru medicii care vin să profeseze la Buzău. Era vorba despre locuințe de serviciu, pe care administrația județeană urma să le pună la dispoziția medicilor care ar fi venit să lucreze la Spitalul Județean. „În primul rând (terenul, n.r.) se află în vecinătatea unor secții exterioare importante ale Spitalului Județean, cum ar fi Maternitatea, secția de Boli Infecțioase, Oncologia, iar până la spital se poate ajunge usor, fie cu transportul în comun, fie cu mijloace proprii, nefiind vorba de o distanță foarte mare. În plus, zona nu se află la marginea orașului, este aproape de Centru, are în vecinătate școli, grădinițe, piața și centre comerciale, deci oferă toate facilitățile”, spunea Neagu.

Așa cum știm, de ambele proiecte s-a ales praful, chestiune care sperăm să nu se repete și în cazul sediului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri.

Un comentariu

  1. …„în cele mai optime și eficiente condiții” – ucigasii limbii romane !
    A cui pupila o fi tipa din CJ Buzau care a redactat nota ?
    Cei care au semnat-o au citit in diagonala sau sunt la fel de „optimi” ca tipa de mai sus ? 🙂

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker