Economic

Grupul Electrica, investiții în județul Buzău

Banca Europeană de Investiții (BEI) a confirmat ultima tranșă, de 90 de milioane de euro, din împrumutul pe termen-lung de 210 milioane euro acordat Grupului Electrica pentru modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice, implementarea contoarelor inteligente și accelerarea utilizării energiei regenerabile în România, potrivit economica.net.

Împrumutul este oferit, pe o perioadă de 15 ani, companiei Distribuție E­nergie Electrică România SA (DEER), operatorul de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica.

„Banca Europeană de Investiții este încântată să ofere 210 de milioane de euro pentru susținerea programului de investiții la nivel național al Electrica, de 300 de milioane de euro, pentru a spori nivelul de utilizare a energiei din surse regenerabile, a îmbunătăți capacitatea rețelei și a îndeplini obiectivele de decarbonizare pe termen lung. Cea mai recentă finanțare, de 90 de milioane de euro, convenită cu Electrica, reflectă progresul rapid al inițiativei de transformare și angajamentul comun al BEI și Electrica de a facilita o utilizare mai mare a energiei din surse regenerabile”, a declarat Christian Kettel-Thomsen, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, responsabil pentru energie și operațiuni de creditare în România.

Programul de Investiții al Grupului Electrica include investiții în mai multe județe din țară, printre care și în Buzău. Investițiile vor cuprinde modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice, reducerea pierderilor de energie și îmbunătățirea fiabilității generale a rețelei. Această extindere va permite să se conecteze peste 180.000 de noi consumatori și va facilita o utilizare pe scară mai largă a energiei din surse regenerabile din România. ,,Noul program de investiții realizat de Electrica, cu impact important la nivel național, aduce beneficii consumatorilor și permite, pe viitor, o utilizare mai mare a energiei din surse regenerabile. Cea mai recentă finanțare din partea Băncii Europene de Investiții va permite Grupului Electrica să înlocuiască activele învechite, să răs­pundă mai bine nevoilor de energie ale celor 3,8 milioane de consumatori, prin instalarea de contoare moderne și, totodată, să accelereze tranziția către o economie în România”, a declarat Corina Popescu, CEO Electrica.

Județele în care se vor face noi investiții sunt Prahova, Dâmbovița, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor și Satu Mare.

Grupul Electrica oferă servicii pentru circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu o acoperire de 18 județe din trei zone geografice pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Articole similare