Sport

Greul abia acum începe!

Râmnic și Metalul favorite să iasă din grupa play-off

A fost o formalitate pentru Metalul să-și adjudece cele trei puncte în partida de acasă, cu Viitorul Ianca. Golurile semnate de Arnăutu și Tudorică, într-o întâlnire dominată clar de gazde, au contribuit la un parcurs perfect, în 2023, pentru Vali Stan.

Nici Râmnicul nu s-a lăsat mai prejos, într-un meci care se anunța dificil, în deplasare la Focșani. Liderul s-a impus cu 1 la 0 și confirmă încă o dată zicala din fotbal conform căreia atacul câștigă meciul iar defensiva campionatul. Cu o apărare „beton”, elevii lui Marius Tîrîlă au încasat doar șapte goluri în sezonul regular, performanță unică la nivelul eșalonului terț.

CSM și Metalul vor merge braț la braț în play-off, acolo unde patrulaterul este completat de surpriza Unirea Braniștea și Aerostar Bacău. Cele patru vor juca fiecare cu fiecare, pe sistemul tur-retur-tur, într-un țintar compus din nouă etape. Toate cele patru grupări vor păstra întreaga zestre de puncte acumulată în sezonul regular, spre deosebire de algoritmul folosit la Liga 1. Astfel, cu 45, respectiv 41 de puncte, cele două echipe buzoiene sunt favorite pentru a accede în faza următoare. Unirea Braniștea și Aerostar au 37 și respectiv 34 de puncte.

Buzoienii de la Metalul vor începe play-off-ul pe 1 aprilie, acasă, cu Unirea Braniștea. Iată întreaga schemă a celor nouă partide pe care le vor disputa alb-albaștrii.

La final, primele două clasate din cele zece serii se califică mai departe, în total 20 de echipe care vor fi împerecheate în format tur-retur. Apoi, va mai urma încă o dublă manșă menită să decidă cele cinci trupe care vor evolua, de la anul, în Liga Secundă.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker