Sport

Gloria joacă vineri la Baia Mare

Doar trei partide mai au de disputat fetele de la Gloria dintr-un sezon care merită, mai degrabă, uitat. Vineri, fetele joacă tocmai la Baia Mare, într-un meci fără cine știe ce miză pentru noi. Pe de altă parte, pentru gazde, echipă care a făcut o stagiune aproape de dezastru, cele trei puncte ar putea fi extrem de importante, întrucât moroșencele ocupă un loc 11, clasare care le-ar duce la barajul pentru evitarea retrogradării. Cu 24 de puncte, Baia Mare este la egalitate cu Măgura Cisnădie, iar o victorie cu Gloria ar scoate-o, cel puțin pentru o săptămână, din zona roșie.

Că Liga Florilor e un campionat extrem de echilibrat, cel puțin în jumătatea inferioară a clasamentului, s-a demonstrat acum câteva etape, când Gloria a pierdut la Cisnădie, o altă echipă amenințată de retrogradare și care a acumulat același număr de puncte, 24, ca gazdele de vineri.

Niciuna dintre combatante nu traversează o perioadă bună. Gloria a pierdut două meciuri la rând, cu Cisnădie și Rapid, în timp ce la Baia Mare este chiar criză, cu patru din cinci ultimele meciuri pierdute, singura victorie venind cu Știința București. Pe cale de consecință, fanii handbalului se pot aștepta la un meci cât se poate de echilibrat.

Buzăul stă mai bine în întâlnirile directe, câștigând patru din ultimele cinci meciuri cu Baia Mare. Ultima înfrângere a Gloriei s-a consemnat undeva în mai 2022, atunci când gazdele de azi se impuneau, la ele acasă, cu 35 la 31.

În cazul unui eșec, linia de clasament a buzoiencelor n-ar fi afectată, deși, teoretic, Gloria ar putea fi depășită până la finalul campionatului și de nou promovata Corona Brașov, și de Târgu Jiu. După ce vor reveni din nordul țării, fetele mai au de jucat un meci cu un afiș cât se poate de atrăgător, acasă, cu CSM București. Până atunci însă, o victorie la Baia Mare ar fi binevenită și pentru fanii care au tot așteptat un reviriment în această ultimă parte a campionatului. Schimbarea bruscă de formă, însă, nu a venit.

Partida dintre Baia Mare și Gloria Buzău este programată de la ora 18.00.

Articole similare