Cultură

Ghidaje tematice la Muzeul Județean

Muzeul Județean Buzău lansează un nou produs cultural pentru vizitatorii colecțiilor de la sediul Muzeului de Arheologie, Istorie și Artă (sediul central, str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău). Este vorba despre ghidajele tematice, în cadrul cărora vizitatorii vor urmări nu doar firul cronologic și evenimențial general, ci va fi concentrat pe un singur subiect de urmărit, pentru ca la finalul prezentării să cunoască aspecte și detalii în amănunt.

Ghidajele tematice au fost introduse, spune directorul Daniel Costache, în urma unor analize care au arătat „un trend ascendent al vizitelor în familie și în grupuri de prieteni”. Din acest motiv, mai spune directorul Muzeului Județean, „am conceput o serie de ghidaje tematice care să încurajează coeziunea de grup în scop educațional, aprofundând anumite subiecte legate de trecutul istoric al comunităților care s-au dezvoltat pe actualul teritoriu al județului Buzău”.

Seria ghidajelor tematice debutează cu patru teme susținute de Denisa Prahoveanu, educator muzeal, și de Daniel Drâmbu, muzeograf, în intervalele orare 11.00–12.00 și 14.00–15.00, astfel:

  • „Credințe și ritualuri în preistorie”: 8 iunie, 3 august, 28 septembrie, 23 noiembrie;
  • „Buzăul, de la târg medieval la municipiu”: 9 iunie, 4 august, 29 septembrie, 24 noiembrie;
  • „Bijuteriile între a avea și a fi”: 11 mai, 31 august, 26 octombrie, 21 decembrie;
  • „Timpul trece, Buzăul rămâne”: 12 mai, 1 septembrie, 27 octombrie, 22 decembrie.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se fac la nr. de telefon 0772.255.131, de luni până vineri, între orele 8.00 și 14.00.

Articole similare