Economic

Ghidul probabilităților de câștig la ruletă

Ruleta europeană este cea care oferă, din punct de vedere matematic, cele mai mari probabilități de câștig, comparativ cu cea americană, care are un zero în plus (00). Fiind mai puține locuri în care se poate opri bila, astfel și probabilitatea de câștig este mai mare.

Pe ruleta europeană sunt disponibile 37 de diviziuni egale, ce sunt numerotate de la 0 la 36. Pentru fiecare spin efectuat, casa are un avantaj de 2.70%. Clientului i se oferă cota 36.00 la un pariu pe număr câștigător, deși ruleta are 37 de diviziuni. Cum Casa are costurile sale de operare, automat își oprește un avantaj, care în cazul ruletei europene este de 2.70%. Probabilitatea de câștig este aceeași indiferent că se joacă la ruleta online live în versiunea clasică ori în cazinouri landbased, cât timp versiunea este cea europeană.

În plus, la ruleta europeană mai pot fi efectuate și alte pariuri. Utilizatorii pot miza pe culoare, dacă se oprește pe roșu sau negru, care oferă o plată de 1 la 1. Probabilitatea de câștig în acest caz este de 48.64%, la fel ca în cazul pariurilor pe Par sau Impar. Șansele nu sunt de 50% deoarece pe masă se află și 0 verde.

Probabilitatea de câștig este de 48.64% și la pariurile pe coloană, care au tot o plată de 2 la 1. În schimb, probabilitatea de câștig la pariurile pe duzina este de 32.43%. Cele street au o probabilitate de câștig de 8.1%, cele divizate de 5.4%, în timp ce cele de linie de 16.21%. În schimb, probabilitatea de câștig la pariurile pe colț este de 10.81%.

Am stabilit deja că șansele de câștig pentru un pariu pe un număr sunt de 2.70%, însă există și posibilitatea de a miza pe mai multe numere deodată. Așadar, cei care mizează pe două numere au o probabilitate de câștig de 5.40%, pe trei numere de 8.10%, pe patru numere de 10.81%, pe șase de 16.12%, iar pe 18 de 48.64%.

În cazul în care un jucător efectuează pariuri mixte, în așa fel încât să se acopere în funcție de deznodământul din runda respectivă, probabilitățile de câștig se modifică. Un pariu popular este unul pe culoare și pe 2 numere din culoarea diferită. Acest pariu are o probabilitate de câștig de 48.64% pe culoare și 5.40% pe numere. În schimb, probabilitatea dea nu câștiga nimic este de 45.94%. Iar dacă va alege pe culoare și pe 3 numere de culoarea cealaltă, probabilitatea de a nu câștiga nimic va fi de 43.24%.

 Probabilitățile de câștig la ruleta americană

Ruleta americană datează din anii 1800 și este populară în special în cazinourile din Las Vegas și peste Ocean. În țara noastră nu este chiar atât de populară, dar unele cazinouri licențiate de ONJN o au în ofertă. Particularitatea ei este că beneficiază de un zero în plus, ceea ce duce la diminuarea din punct de vedere matematic a probabilităților de câștig.

Astfel, cei care joacă doar pe un număr au 2.63% șanse să câștige. Procentul crește de la 5.26 pentru două numere, la 7.89% pentru trei numere, la 10.53% pe patru numere și la 15.79% pentru șase numere.

În cazul pariurilor pe par/impar ori roșu/negru, probabilitatea de câștig este de 46.37%. Procentul este valabil și în cazul celor care pariază pe zonele 1-18 și 19-36. În schimb, probabilitatea scade la 31.58% pentru cei care mizează pe numerele 1-12, 13-24 respectiv 25-36.

Desigur, toate aceste probabilități sunt strict matematice, iar la jocurile de noroc nimeni nu poate garanta eventuale câștiguri. Din acest motiv, scopul principal trebuie să rămână tot timpul distracția.

 

Articole similare