Sport

Gheaţă spartă după trei etape

HC Buzău – HC Odorheiu Secuiesc 29-22 (11-9)

Trei etape a trebuit să aştepte HC Buzău pentru a sparge gheaţa în noul campionat. După misiunea imposibilă cu Dinamo şi incredibilul eşec de la Timişoara, echipa buzoiană a bifat primele trei puncte în meciul de sâmbătă seară, de la Sala Sporturilor, împotriva nou promovatei HC Odorheiu Secuiesc.

N-a fost, însă, deloc uşor pentru jucătorii lui Gabriel Armanu. Harghitenii au încercat să-şi depăşească condiţia şi să înceapă să se acomodeze cu primul eşalon. După un start vijelios al gazdelor (9-3, min. 13), Odorheiul a echilibrat disputa şi s-a apropiat până la pauză la doar două goluri, 11-9. Parcă tras la indigo a fost şi startul părţii secunde. Buzăul s-a dus rapid la 16-10 (min. 34), oaspeţii n-au renunţat şi şi-au revenit spectaculos, reuşind chiar să egaleze la 17 (37)! Din fericire, cu toată strădania lor de a rămâne în joc, oaspeţii n-au mai păstrat acelaşi nivel. Mai valoroşi, mai maturi, „lupii” au gestionat perfect finalul pentru prima victorie, şi încă una categorică, a noului campionat: 29-22! Odată gheaţa spartă, echipa buzoiană vrea să înceapă să lege rezultatele pozitive, dar nu-i va fi uşor etapa viitoare, când o va întâlni în deplasare pe CSM Focşani.

HC BUZĂU: Crăciunescu, Tcaciuc, Manole – Dumitrana – 5 goluri, Bejinariu (5), Glendza (4), Mironescu (3), Mitrovic (3), Anton (3), Nosrati (2), Stroe (2), Broască (1), Juskenas (1), Mirică, Meduric. Antrenor: Gabriel Armanu.

ODORHEI: Orban, Varo – Couveiro – 5 goluri, Fekete (4), Milosevic (4), Csibi (3), Konya (2), Katona (2), A. Dedu (1), Ramos (1), Ferenczi, Putnoky. Antrenor: Lorant Sipos.

Liga Naţională – Etapa a 3-a

 • Dinamo Bucureşti – Politehnica Timişoara 39-29
 • HC Buzău – CSM Od. Secuiesc 29-22
 • CSM Bucureşti – CSU Suceava 38-33
 • CSM Bacău – Steaua Bucureşti 22-25
 • CSM Constanţa – CSM Oradea 33-25
 • Potaissa Turda – CSM Focşani 23-25
 • CSM Vaslui – Minaur Baia Mare 22-32

 Clasament

 1. DINAMO 15 p.
 2. Constanţa 9 p.
 3. Baia Mare 6 p.
 4. Turda 6 p.
 5. CSM Bucureşti 6 p.
 6. Steaua 6 p.
 7. Focşani 6 p.
 8. Bacău 3 p.
 9. HC Buzău 3 p.
 10. Suceava 3 p.
 11. Vaslui 3 p.
 12. Timişoara 3 p.
 13. Oradea 0 p.
 14. Secuiesc 0 p.

HC Buzău, punct de vedere

Referitor la decizia unei părţi a suporterilor buzoieni de a nu susţine echipa la meciul câştigat sâmbătă, în Sala Sporturilor, în faţa formaţiei CSM Odorheiu Secuiesc, în semn de solidaritate cu doi suporteri rămăşi în afara incintei sportive, HC Buzău a emis următorul punct de vedere:

„Încă de la înfiinţare, clubul nostru şi-a dedicat eforturile în întregime suporterilor buzoieni. Fiecare picătură de transpiraţie, fiecare pasă, aruncare la poartă sau decizie administrativă s-a făcut în spiritul fair-play-ului, ghidaţi de valorile morale corecte, toate spre performanţă şi spre bucuria celor care ne susţin din tribune şi nu numai. Uneori am reuşit, alteori, nu, dar întotdeauna am luptat! Corect, demn şi cinstit.

Am încercat, alături de autorităţile judeţene, să construim o echipă, o comunitate care să împărtăşească acelaşi set de valori şi aceleaşi trăiri. O comunitate în care să se regăsească toţi cei care iubesc handbalul şi care ne sunt alături, indiferent de sex, vârstă sau orice altă categorie. Inimile noastre au bătut la unison şi în momentele de extaz, dar şi în cele de agonie. Clubul nostru a fost întotdeauna alături de suporterii buzoieni, prezenţi în galerie sau simpli spectatori şi întotdeauna a venit în întâmpinarea acestora cu îndeplinirea oricărei cerinţe pe care aceştia au avut-o privitoare la relaţionarea dintre jucători, staff şi fani. În organizarea meciurilor, HC Buzău 2012 are alături Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău şi o societate de pază privată, condiţie impusă de către regulamentele în vigoare. Clubul nostru susţine orice activitate a acestora în vederea asigurării siguranţei în arenele sportive care găzduiesc confruntările noastre. Întotdeauna, pentru clubul nostru, siguranţa celor care asistă la meciurile noastre va fi o prioritate, mai ales când, în rândurile celor care ne sunt alături, se numără femei, copii sau persoane vârstnice. HC Buzău înţelege, apreciază şi susţine în continuare suporterii buzoieni, însă clubul nostru nu va tolera niciodată şi nu va efectua niciun compromis în faţa încălcării legii, a consumului de alcool, a violenţei sau a oricărei forme de huliganism manifestată în cadrul meciurilor noastre. Vă mulţumim tuturor celor care apreciaţi şi susţineţi activitatea #EchipeiBuzoienilor! Vă aşteptăm în continuare alături de Lupii Buzăului!”.

Articole similare