Economic

Magazinele Super Zoo, cumpărate de un important retailer german

Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, a intrat pe piața din România în această primăvară, urmând să fie un concurent direct pentru Animax, cel mai mare lanț de pet-shopuri de pe piața locală, relevă date analizate de profit.ro. Cu peste 1.650 de magazine și 12.000 de angajați în 11 țări europene, compania este pe piață din 1992, cu unități în franciză, din 1997 lansând primele magazine din afara Germaniei. Retailerul este însă și furnizor la nivel global, livrând anual, din China până în America de Nord și în toată Europa, peste 10.000 de containere pe cale maritimă și 25.000 de transporturi prin camioane. În unele țări, compania operează sub brandul Maxi Zoo, având vânzări anuale între 27 milioane euro și 1,5 miliarde euro, în funcție de piață.

Compania germană a început deja extinderea la nivel național și va prelua, până la 1 octombrie, magazinele Super Zoo din toată țara, cu tot cu angajații acestora. Șase magazine vor fi deschise și renovate treptat până la acea dată, în magazine Fressnapf, iar cinci spații noi vor fi deschise în următoarele luni. În toamna anului 2019, Profit.ro a anunțat că rețeaua cehă de magazine Super Zoo, controlată de grupul Placek, cel mai mare retailer de produse pentru animale de companie din Cehia și printre cei mai mari jucători din regiune, cu vânzări anuale de peste 115 milioane euro, se pregătește să intre în România pentru a concura cu Animax. La acest moment, Super Zoo are șase magazine pe piața locală, la Brăila, Sibiu, Mediaș, Baia Mare, Slatina și Buzău.

În România, cel mai mare lanț de petshopuri este Animax, vândut anul trecut, după cum a anunțat în premieră profit.ro, de firma americană de investiții The Rohatyn Group (TRG) către fondul A&M Capital Europe (AMCE), cu sediul în Londra, parte din grupul de investiții A&M Capital, cu active de peste trei miliarde euro. La Buzău, un magazin Animax este deschis în centrul comercial Shopping City, iar un magazin Super Zoo se află pe strada Frăsinet.

Articole similare