Sănătate

Gest umanitar cât o viață de om! Trei ventilatoare în valoare de peste 150.000 lei, donate Spitalului Județean pentru A.T.I.

Marți, 15 decembrie, la Spitalul Județean Buzău s-a petrecut o poveste în spiritul Sărbătorilor de Iarnă, care îi are ca protagoniști pe reprezentanții unei firme de aparatură medicală în rolul  ajutoarelor lui Moș Crăciun, și pe pacienții ATI, grav bolnavi, care au nevoie de ajutorul medicilor, dar, de multe ori, și de minuni, pentru o clipă în plus de viață. Pentru cei care nu mai pot respira voluntar, minune înseamnă și un ventilator care să le dea speranța unei noi zile.

Dacă cineva ar întreba un pacient aflat la ATI în situația  de a nu mai putea respira decât cu ajutorul aparatelor  ce și-ar dori de Crăciun, și  dacă acesta ar putea răspunde, în termeni umani vorbind, cu siguranță că și-ar dori „timp”. Pentru acești pacienți în stare critică, deveniți în ultima vreme din ce în ce mai mulți în Spitalul Județean de Urgență Buzău, după cum spune managerul unității medicale, Claudiu Damian, firma de aparatură medicală  B.T.L. România, de care are știință un întreg mapamond datorită produselor  pe care le livrează pentru tratarea și recuperarea bolnavilor și, mai nou, în pandemie, datorită măștilor medicale FLAT-FIT, special concepute pentru a oferi siguranță maximă fără a compromite confortul ­be­neficiarilor, a făcut un gest umanitar care valorează „cât o viață de om”.

B.T.L. România Apa­ratură Medicală S.R.L. a donat marți Spitalului Județean Buzău trei ventilatoare în ­va­loare de 158.700 lei. Ventilatoarele vor ajunge în Secția ATI unde se află internați atât pacienți din diferite secții aflați în stare gravă, care nu pot respira decât cu mască de oxigen, dar și din ce în ce mai mulți pacienți infectați cu Covid 19, aflați de asemenea în stare gravă, care nu pot respira spontan și care au nevoie de ventilatoare de genul celor donate de firma SC. B.T.L. România Aparatură Medicală S.R.L.. La această oră, Spitalul Județean de Urgență Buzău are aprobate nouă locuri în ATI pentru pacienții în stare gravă care au nevoie de aparatură pentru a putea respira. Ieri, Secția ATI era la capacitate maximă, adică toate cele nouă paturi erau ocupate.

Conducerea spitalului aduce mulțumiri companiei SC B.T.L. România Aparatură Medicală SRL pentru aceste trei ventilatoare „extrem de utile pentru secția ATI, care ne ajută în tratarea pacienților confirmați cu virusul SARS Cov-2, cu forme medii sau grave, cu atât mai mult cu cât numărul acestor pacienți este în creștere.

În această perioadă extrem de complicată, implicarea, solidarizarea și res­ponsabilitatea fiecăruia dintre noi poate aduce schimbarea spre bine”, transmite ­ma­nagerul celei mai mari unități medicale din județ, Claudiu Damian.

Cea mai mare unitate medicală din județ are la această dată în folosință 22 de ventilatoare achiziționate prin eforturi proprii, la care se adaugă cele trei donate ieri de firma SC. B.T.L. România Aparatură Medicală S.R.L. și alte trei primite în comodat de la unitatea medicală a CFR. Prin urmare, numărul aparatelor în SJU Buzău este limitat și orice astfel de  gest de donație este mai mult decât binevenit.

În ceea ce privește modul de folosință al acestor aparate,  Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al SJU Buzău, transmite: „Prin conectarea la un astfel de ventilator, pacientul primește volumul de aer necesar funcționării organismului. Dispozitivele urmează a fi folosite îndeosebi în tratamentul pacienților infectați cu SARS Cov-2”.

Ventilatoarele de ultimă generație și masca ­me­dicală cu eficiență la filtrare, cele mai noi produse ale companiei BTL

Compania BTL România, care a făcut gestul umanitar de contribui la salvarea pacienților buzoieni ajunși în stare critică la ATI, oferindu-le  celor care nu pot respira spontan posibilitatea de a respira cu ajutorul ventilatoarelor, a fost fondată în urmă cu 27 de ani. De atunci și până în prezent a devenit unul dintre cei mai mari producători de echipamente me­dicale din lume. Printre principalele segmente BTL se numără fizioterapia, cardiologia și estetica medicală.

Unul dintre cele mai noi produse ale companiei este „Ventilator pulmonary BTL-606 VENTILATOR PULMONAR”. BTL-606 este un ventilator complet, care permite ventilarea invazivă și non-invazivă a pacienților aflați în stare critică. Echipamentul permite asistarea pacienților pe parcursul respirației spontane, reducând astfel problemele de sincronizare a efortului respirator.

Compania, pentru care lucrează, în prezent, peste 2.000 de angajați, dintre care 300 de ingineri R&D, are sucursale directe în 55 de țări din cinci continente,  cu o gamă de produse de ultimă generație în trei domenii medicale, cardiologie, fizioterapie și estetică.

În pandemie  a început să producă masca medicală FFP2 care are eficiență  de filtrare. Ea este realizată prin încărcarea electrostatică a microfibrelor ce atrag particulele purtate în aer. Densitatea optimă a membranei filtrante oferă o protecție fiabilă și o rezistență scăzută la respirație.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker