Monden

Fuego vine la Buzău pentru un concert special de primăvară

Imediat după Ziua Femeii, pe 9 martie, Fuego sosește la Buzău și aduce cadouri muzicale care să ne reamintească să ne iubim și să ne îmbrățișăm cât mai des. La sala Consiliului Județean, artistul inimilor, Paul Surugiu, va urca pe scenă începând cu ora 19.00, invitându-și publicul romantic și dornic de energie pozitivă la… concert!

„Strânge-mă-n brațe” se numește propunerea sa pentru această primăvară, un spectacol în care veți asculta muzică și poezie, în care veți avea parte de premiere și de multe cântece mai vechi, necântate până acum, dar și de celebrele sale șlagăre care l-au consacrat.

Paul are programate 16 spectacole în toată țara și va fi acompaniat de band-ul său, celebrând primăvara, femeia și puterea cuvântului. Vor fi două ore de spectacol live, în care veți trece prin multe stări, cântând împreună și având posibilitatea de a asculta compozițiile pe care sigur le iubiți și le îndrăgiți. Mai mult, Paul Surugiu pregătește și câteva surprize care vor fi sigur pe placul vostru.

Cadouri muzicale precum „Strânge-mă-n brațe”, „Sărut femeie, mâna ta”, „Dar eu continui să te iubesc”, „Ce bine a fost!”, „Să readucem dragostea”, „Ce seară minunată”, „Noroc”, „Toată lumea dansează”, „Eu nu te-ntreb” sau „Iubirea înflorește primăvara” vor răsuna în sala de concerte a Consiliului Județean și vor dori să vă facă o seară perfectă.

Paul Surugiu este artistul independent care reușește, de aproape 30 de ani, să fie în preferințele publicului român, ajungând unul dintre cei mai iubiți și apreciați soliști ai țării noastre, fiind și „Artist al Poporului” Republicii Moldova, cea mai înaltă distincție în statul basarabean. Cu o voce caldă, el a realizat numeroase proiecte speciale, diverse, demonstrând că le poate face pe toate și bine, cântând toate genurile muzicale cu ușurință, fiind și actor, pictor, editorialist – are un editorial săptămânal în revista „Taifasuri”, a cărui director onorific este – dar și moderator TV, realizând celebrul show de la TVR 2 „Drag de România mea!”, în fiecare duminică, la ora 15.00, precum și om de radio. Nu ratați așadar, evenimentul primăverii la Buzău, cu nenumărate momente care vă vor surprinde!

*

Paul Ciprian Surugiu, născut pe 23 august 1976, la Turda, cunoscut sub numele de scenă Fuego, a lansat 38 de albume de studio. A primit opt discuri de aur și două de platină pentru vânzări. A colaborat cu mai mulți compozitori și textieri și a compus peste 150 de cântece. Repertoriul său este alcătuit din peste 650 de piese din diverse zone artistice.

A participat la mai multe etape ale concursului de muzică „Cântarea României”. În anii 1990, și-a lansat la Turda primele melodii și materiale discografice alături de compozitorul și orchestratorul Alexandru Malschi. A absolvit Școala Populară de Artă din Cluj-Napoca, urmând lecții de chitară în anii gimnaziali. În liceu a participat la numeroase festivaluri. În 1992 a început lecții de canto cu compozitorul George Grigoriu.

Debutul oficial pe scenă a avut loc în 1993, la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, la care a participat cu două piese noi compuse de George Grigoriu. În același an, tot la Mamaia, a făcut parte și din recitalul conceput de Grigoriu. Tot în 1993, a participat la prima ediție a Festivalului Aurelian Andreescu“ din București, unde a câștigat premiul al doilea. În anul 1994, a participat la concursul „Trei din zece pentru un show” al Televiziunii Române, câștigând trofeul cu melodia „Ești visul meu cel bun”, compusă de compozitorul Petre Gălușanu și textierul și omul de televiziune Ovidiu Dumitru. În perioada facultății, a lansat la Turda și în zona Clujului două albume pop-rock și un album de colinde și cântece de Crăciun. În anul 1997, a avut o apariție la Antena 1, la emisiunea „Rondul de noapte” prezentată de Adrian Păunescu, în care a interpretat piesa „Eminescu”, compusă de Ion Aldea Teodorovici.

În anul 1999 și-a luat numele de scenă Fuego. Artistul interpreta muzică latino și a lansat atunci piesa „Toată lumea dansează”, care a evoluat bine în clasamente. În 2003-2018 a fost angajat al Teatrului Alexandru Davila” din Pitești, secția Estradă, unde a realizat concerte și spectacole.

Începând din 2006, Fuego a organizat mai multe concerte în România și Republica Moldova. În 2012, a devenit Artist al Poporului în Republica Moldova, titlu onorific conferit de către președintele Nicolae Timofti. În Moldova, a colaborat mult cu poetul Grigore Vieru. A cântat în duet cu Elena Moșuc, Mirabela Dauer, Elena Moșuc, Stela Enache, Lidia Buble, Lora, Marina Florea, Mioara Velicu etc. Cel mai de succes duet al său este cu Irina Loghin, conceput în 2004; cei doi au lansat două albume, care au câștigat un disc de aur și unul de platină pentru vânzări . Din 2019, Paul Surugiu este directorul onorific al publicației „Taifasuri”, în care publică editoriale săptămânale. În radiofonie Surugiu s-a implicat pentru prima dată în tinerețe, la Turda, la radiourile locale. În mai 2020, acesta a dat start proiectului „Gramofon” de la Național FM.

Articole similare