vineri, 03 iulie 2020

FOTO/VIDEO I Dăncilă, la Buzău: „Klaus Iohannis poate face un singur lucru bun pentru România: să voteze duminică Viorica Dăncilă”

Candidatul Partidului Social democrat la funcția de președinte al României, Viorica Dăncilă, s-a aflat duminică la Buzău, pentru a se întâlni cu alegătorii și cu activiștii PSD din județul în care a obținut al șaptelea scor din țară la primul tur al alegerilor prezidențiale. Ea a fost însoțită de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lider al PSD Buzău, de foștii miniștri Petre Daea, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, dar și de lideri locali și parlamentari social-democrați buzoieni.

Ea a vizitat Primăria, Piața Dacia, Piața Centrală și Parcul Crâng, și a susținut un discurs, la Sala Mare a Consiliului Județean, în fața membrilor și simpatizanților Partidului Social Democrat. Fostului premier a fost întâmpinat, la sosirea în fața Primăriei, de un grup de protestatari care au huiduit, în timp ce un alt grup, înarmat cu foi pe care erau inscripționate litere, au format format cuvântul „Alfabet”. 

(Foto: buzoienii.ro)

Ciolacu: „ Secretul este în fiecare dintre noi, să fim niște oameni normali”

Întâlnirea electorală de la Sala Mare a Consiliului Județean a fost deschisă de președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, care a remarcat „atmosfera de bun-simț” în care s-a desfășurat vizita electorală a candidatului PSD și a arătat care este secretul acesteia: „Veți constata peste tot în județul Buzău aceeași atmosferă, același bun-simț și aceeași modestie, în afară de organizarea de partid, de implicare. Nu este niciun secret: secretul este în fiecare dintre noi, să fim niște oameni normali, la fel cum ați demonstrat și dumneavoastră în toată acestă campanie electorală. Viorica Dăncilă, candidatul PSD, este un om normal, un om care nu are frică să meargă alături de oameni, un om care nu a făcut rău nimănui, un om care are o familie stabilă și un om căruia nu îi este rușine de absolut nimic din ceea ce a făcut până acum”, a spus Ciolacu. 

El a arătat, de asemenea, și secretele funcționării organizației PSD Buzău, una dintre cele mai eficiente din punct de vedere electoral din țară: „Mai mult, când am devenit acum patru ani președinte al acestei organizații, eu am promis că această organizație nu va mai avea probleme penale. A fost una dintre cele mai mari promisiuni ale mele și mă bucur acum să vă spun că în această organizație – indiferent dacă vorbim de președinte de Consiliu Județean, de vicepreședinți, de consilieri județeni, municipali, primari, parlamentari – nu au existat probleme penale și nici nu vor mai exista. Nu a mai exagerat nimeni și nu s-a mai complăcut nimeni care nu era demn pentru Partidul Social Democrat. Acesta este secretul principal al organizației pentru a funcționa; dar este vorba și despre respectul dintre noi, eu nu am amenințat pe nimeni înaintea votului. Vreau să vă mulțumesc pentru implicarea de la primul tur și sper din tot sufetul să fie aceeași implicare din partea dumneavoastră și la al doilea tur, să demonstrăm cine suntem și că suntem o organizație unită. Eu, la toate întâlnirile cu primarii, nu i-am rugat decât să mă respecte pe mine ca președinte și pe colegii din conducere la fel cum și noi i-am respectat pe ei. La fel cum și noi, necondiționat și fără discuții, le-a răspuns la telefoane, infdiferent de oră, indiferent de probleme, și ne-am implicat în problemele lor. Este un lucru simplu, pe care trebuie să știi să îl lași să funcționeze”, a spus liderul organizației județene a Consiliului Județean, Marcel Ciolacu. Președintele Camerei Deputaților.

Dăncilă: „Decât înalt ca bradul și… leneș, mai bine buturuga mică care va răsturna carul mare”

Viorica Dăncilă le-a spus membrilor PSD Buzău de ce crede că ar trebui să fie votată pentru a ajunge președintele României: „Eu cred că Klaus Iohannis poate face un singur lucru bun pentru România, dincolo de vacanțe, de plimbări, dincolo de sfidare și aroganță: să voteze duminică Viorica Dăncilă! (…) Eu cred în fiecare român. Cred în femeile din această țară, pentru că știu că sunt cele administrează gospodăria, cele care vor ca în familia lor să le fie bine tuturor membrilor, și părinților și bunicilor și soțului și copiilor. Cred în bărbații din această țară, pentru că știu că își doresc să asigure siguranța zilei de mâine. Cred în copiii din această țară, care vor un viitor mai bun. Și am tot respectul pentru părinți, pentru bunici, pentru că experiența lor, ghioceii de la tâmple ne arată că au muncit pentru această țară, s-au implicat și merită tot respectul nostru. Oameni buni, pe 24 vom învinge. Aveți încredere în candidat, aveți încredere în echipă, aveți încredere în români, așa cum am eu că pe 24 noiembrie va învinge dorința românilor de a-și recâștiga țara înapoi. Și chiar dacă candidatul Iohannis se uită, așa, la mine cu dispreț, mă mai și jignește câteodată, eu am să îi spun un lucru: decât înalt ca bradul și… leneș, mai bine buturuga mică care va răsturna carul mare”, a spus candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă. 

Chiar şi cei care au votat PNL nu cred că se regăsesc în discursul preşedintelui Iohannis

La conferința de presă, Dăncilă a continuat atacurile la contracandidatul său, președintele Klaus Iohannis. Ea a spus că atitudinea acestuia nu este este una pro-europeană, pentru că dacă astăzi cere să dispară PSD, poate mâine doreşte să dispară şi alte partide şi consideră că nici votanţii Partidului Naţional Liberal nu se vor regăsi în discursul lui Iohannis, unul considerat extremist de Viorica Dăncilă. 

Fostul premier a mai spus că va prelua puncte din programele contracandidaţilor la alegerile prezidenţiale care nu au intrat în turul doi: „Eu mi-am manifestat respectul pentru toţi contracandidaţii, am crezut şi cred că o dezbatere trebuie bazată pe argumente şi pe proiecte. Am mai menţionat faptul că o să preiau din programul contracandidaţilor mei chiar dacă nu au intrat în turul doi. Preşedintele României trebuie să ţină cont de obiectivele fiecărei formaţiuni politice pentru că aşa cum am spus anterior este preşedintele tuturor românilor”, a spus liderul PSD.

Dăncilă crede că cei care au ascultă discursurile preşedintelui Iohannis nu se regăsesc în acestea: „Eu cred în români şi cred că cei care au văzut discursul candidatul Iohannis nu se regăsesc în el pentru că astăzi spune că trebuie să dispară PSD-ul, mâine va spune că trebuie să dispară USR-ul, în altă zi va trebui să dispară UDMR sau PRO România. Această atitudine din partea unui preşedinte nu este o atitudine pro-europeană, nu este o atitudine care să reflecte în vreun fel postura de preşedinte. Deci eu cred că toţi văd ceea ce se întâmplă şi că votul cetăţenilor, eu vreau să am un dialog şi discursul meu se adresează tuturor cetăţenilor, toţi cetăţenii cred că vor să se simtă reprezentaţi, atât în afara graniţelor ţării, dar vor să se regăsească în deciziile şi în discursul preşedintelui”, a mai transmis Dăncilă, care crede că nici votanţii PNL nu se regăsesc în discursul preşedintelui Iohannis. „Chiar şi celor care au votat Partidul Naţional Liberal aş vrea să le spun că eu nu cred că se regăsesc în discursul preşedintelui Iohannis, al candidatului Iohannis, un discurs extremist, să nu uităm că este partid naţional, nu partid extremist liberal şi eu cred că mulţi din cei care l-au votat pe Klaus Iohannis în primul tur, nu se vor mai regăsi acum între votanţii acestuia pentru că vor face diferenţa dintre discursul pe care trebuie să îl aibă un preşedinte, un preşedinte care să reprezintă cu adevărat cetăţenii şi un preşedinte care vrea să împartă România în două, un preşedinte care vrea cetăţeni de rangul unul şi cetăţeni de la rangul doi”, a mai declarat Dăncilă.

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale a precizat că este inadmisibil că preşedintele României împarte România în cetăţeni de rangul unu şi cetăţeni de rangul doi: „Cerem Europei să nu ne trateze ca pe o ţară de mâna a doua, să nu ne trateze ca cetăţeni de rangul doi, că vrem să stăm toţi la masă deciziei, iar preşedintele României împarte România şi face această apreciere cum am avea cetăţeni de rangul unu şi cetăţeni de rangul doi. Este inadmisibil”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

loading...
error: Content is protected !!