marți, 26 mai 2020

Activitate de pionerat a Centrului de Transfuzii, în mediul rural

Centru de Transfuzii Buzău a început colectele de sânge în mediul rural, reuşita acţiunilor fiind în mare măsură şi rezultatul implicării administraţiilor respective. Este o acţiune de pionierat a reprezentanţilor Centrului de Transfuzii Buzău pentru a face faţă diminuării numărului de donatori care se prezintă benevol la sediul instituţiei.

„Buzoienii nu mai caută Centrul de Transfuzii pentru donare, şi atunci  încercăm să venim noi în întâmpinarea dumnealor, făcând cât mai multe colecte mobile în zona rurală; astfel colecta a început să funcţioneze şi în această zonă. Începuturile sunt timide, dar, pe principiul <omul sfinţeşte locul>. Sunt şi foarte mulţi  primari care s-au implicat şi cărora le mulţumesc. Chiar sunt donatori fidelizaţi în multe comune şi sperăm  ca măcar atunci când mergem noi după donatori să găsim oameni  dispuşi să doneze sânge”, spune directorul Centrului de Transfuzii, biologul Adriana Crăciun.

Numărul donatorilor a rămas la nivelul celui de anul trecut numai prin iniţierea unor astfel de caravane de donare, care au fost extinse în ultima parte a anului şi în mediul rural.

„Compatrativ cu anul trecut, ne-am aşteptat la acelaşi număr de donatori până în prezent, dar cu intensificarea eforturilor de două-trei ori mai mult decât în perioada similară a lui 2018. Numai prin aceste deplasări am reuşit să aducem un număr de unităţi cât mai mare la Centru  şi să refacem stocurile atât pentru necestităţile din Spitalul Buzău, cât şi pentru pacienţii  care sunt internaţi în spitalele din Bucureşti”, a mai spus directorul Centrului de Transfuzii Buzău.

loading...
error: Content is protected !!