duminică, 25 octombrie 2020

FOTO/VIDEO | Cum a înţeles subprefectul, aspirant la funcţia de prefect, echidistanţa politică

Conducerea Centrală a Partidului Naţional Liberal a decis să dea undă verde numirii lui Leonard Dimian în funcţia de prefect, ca parte a înţelegerii parafate cu organizaţia judeţeană a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor în momentul în care deputatul Adrian Mocanu şi senatorul Dorin Bădulescu au acceptat să voteze moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă şi învestirea cabinetului Orban. O numire de care Adrian Mocanu ţine cu dinţii, dar care provoacă nemulţumiri pe mai multe fronturi.

În primul rând, este vorba despre tensiunile din organizaţia judeţeană a Partidului Naţional Liberal, care vede, astfel, pierdut unul dintre cele mai importante posturi din judeţ. De asemenea, nici apele din ALDE Buzău nu sunt mult mai limpezi, dat fiind că în organizaţie sunt destui amatori pentru o asemenea funcţie, oameni care comentează că activitatea lui Dimian nu ar justifica obţinerea cu atâta uşurinţă a unei asemenea demnităţi. Mai ales că există informaţii că Dimian ar fi negociat el însuşi direct cu ­li­beralii susţinerea pentru acest post.

Şi, nu în ultimul rând, propunerea ca subprefectul de Buzău – numit tot la presiunea ALDE, la acea dată partener de guvernare al Partidului Social Democrat – să ocupe cel mai înalt fotoliu de la Casa Albă nu ar fi agreată, susţin sursele noastre, de însuşi ministrul Afa­cerilor Interne, Marcel Vela, care este nemulţumit că Leonard Dimian nu a a susţinut examenul de admitere în Corpul Înalţilor Funcţionari Publici, din rândul cărora trebuie numiţi, conform legii, prefecţii. Mai mult, ministrul ştie foarte bine că, în calitate de subprefect, acesta se cam bate de muşte în intervalul de timp în care nu este plecat din instituţie. Nu mai departe de vineri, la şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Dimian s-a jucat mai tot timpul pe telefonul mobil, prefectul Carmen Ichim fiind nevoită să întrerupă, la un moment dat, discursul directorului executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ciprian Botezatu, tocmai pentru a atrage atenţia celor prezenţi să lase de-o parte telefoanele, cu adresă directă către subalternul său, după cum se poate vedea în înregistrarea video.

Şi, în fine, la ministrul Vela ar fi ajuns informaţiile, se pare chiar de la oameni din interiorul ALDE Buzău, privind faptul că Leonard Dimian încalcă în mod constant legea prezentându-se, ori de câte ori este chemat, la sediul acestei formaţiuni politice – chestiune strict interzisă de reglementările în vigoare -, aşa cum puteţi vedea în imaginile alăturate, surprinse joi, la ora 13.00. Se vede cum Leonard Dimian se uită de jur împrejur pentru a vedea dacă nu cumva a fost observat ieşind din sediul de pe Unirii Nord, în drum către autoturismul proprietate personală ,,pitit” de ochii curioşilor în imediata vecinătate a spălătoriei auto de pe strada Prutului.

Situaţia este cu atât mai ridicolă cu cât, la jumătatea săptămânii trecute, liderul ALDE Buzău cerea, printr-o postare mânioasă pe Facebook, demiterea prefectului Carmen Ichim pe motiv de implicare politică, ilustrându-şi cererea cu o fotografie tăiată, datând de acum doi ani şi jumătate, în care aceasta apărea alături de persoane din condu­cerea PSD Buzău. În realitate, fotografia ,,necenzurată” o reprezintă pe Ichim la o întâlnire cu primarii din zona Râmnicului, la care au participat şi parlamentari social-democraţi, precum şi buzoieni cu funcţii în diverse ministere.

1 COMENTARIU

  1. COMENTARIU EDITAT: Cand spui ALDE, deja vezi in fata ochilor, un Becali, un Dan Diaconescu, Oprea, Ponta, Tariceanu sau Mocanu. De totii trebuie sa te feresti ca „dra?u de tamaie” (…) Cum sa sustii sau sa alegi un Mocanu sau unul din preajma lui ?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!