duminică, 25 octombrie 2020

FOTO I Incident de securitate la Casa Albă: subprefectul Dimian a luat documente din Prefectură și le-a dus la sediul ALDE

Grav incident de securitate, vineri, la Prefectură: subprefectul Leonard Dimian a plecat din sediul instituției cu o mapă plină cu documente, cu care s-a deplasat la sediul organizației județene a Alianței Liberalilor și Democraților de pe Bulevardul Unirii Nord, partid care l-a susținut să obțină respectiva funcție și, mai mult, face presiuni susținute asupra premierului Ludovic Orban pentru ca acesta să fie numit prefect. După o ședere de aproximativ două ore la sediul ALDE, Dimian s-a întors la Casa Albă, unde a lăsat mapa respectivă. Incidentul este cu atât mai grav cu cât subprefectul este funcționarul cu securitatea al Instituției Prefectului, adică persoana care, prin lege, este obligată să vegheze asupra respectării prevederilor legale legate de secretul de serviciu, precum și de aplicarea legislației europene privind protecția datelor cu caracter personal.

O sursă din interiorul organizației județene a Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) – ne-a relatat că, imediat după încheierea ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de vineri, subprefectul Leonard Dimian s-a prezentat la sediul ALDE, având asupra sa o mapă cu documente ale Instituției Prefectului, pe care i le-a prezentat spre studiu președintelui respectivei organizații, deputatul Adrian Mocanu. După circa două ore, Dimian a părăsit sediul ALDE și s-a întors la sediul Prefecturii, de unde a plecat câteva minute mai târziu fără respectiva mapă. Mai mult, pentru a-și susține afirmația, sursa în cauză ne-a pus la dispoziție mai multe fotografii pe care le publicăm în cele ce urmează. De asemenea, sursa respectivă ne-a explicat și atitudinea subprefectului din ședința de vineri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a butonat aproape tot timpul telefonul și l-a ignorat pe prefectul Carmen Ichim chiar și când aceasta a întrerupt prezentarea unui raport pentru a atrage atenția celor prezenți tocmai asupra folosirii mobilelor în timpul ședințelor: Dimian era presat de către deputatul Mocanu să se prezinte urgent la partid cu documentele în cauză. Dată fiind gravitatea incidentului, redacția OPINIA a sesizat Instituția Prefectului și a pus la dispoziție și fotografiile respective, cerând o anchetă pe acestă temă. 

Reamintim că Leonard Dimian a fost numit subprefect la solicitarea ALDE Buzău, drept monedă de schimb pentru ca parlamentarii buzoieni ai acestei organizații politice, deputatul Adrian Mocanu și senatorul Dorin Bădulescu, să nu voteze penultima moțiune de cenzură la adresa guvernului Dăncilă. Ulterior, cei doi și-au tranzacționat voturile în favoarea Partidului Național Liberal – susținând atât moțiunea de cenzură care a dus la căderea guvernului PSD cât și învestirea guvernului Orban – și au cerut numirea lui Leonard Dimian în funcția de prefect. Decizia politică a numirii respective a fost deja luată de premierul Ludovic Orban, însă ministrul Marcel Vela se opune deocamdată, dat fiind că Dimian nu a susținut examenul de admitere în Corpul înalților funcționari publici. Situația respectivă nu este pe placul nici a organizației județene a Partidului Național Liberal – care și-ar dori ca respectivul post să fie ocupat de o persoană susținută de PNL -, și nici de membrii ALDE, care consideră că Dimian nu merită o asemenea demnitate publică.

loading...
error: Content is protected !!