duminică, 17 ianuarie 2021

FOTO | Ziua Națională, sărbătorită într-un mod inedit de o clasă a Colegiului Hasdeu

Inițiativă inedită prin care elevii unei clase a Colegiului Hasdeu au ales să sărbătorească Ziua Națională a României. Este vorba despre clasa a X-a J, coordonată de diriginta Elena Năstăsoiu, profesor de istorie.

Timp de două zile, hasdeienii au mers pe străzile municipiului și au împărțit buzoienilor fluturași pe care erau scrise motive pentru care iubesc România, câte­va curiozități privind personalități marcante, invenții și inventatori etc. Potrivit profesorului Elena Năstăsoiu, prin aceste informații inedite despre istoria României, elevii Colegiului Hasdeu au încercat să întărească sentimentul de mândrie națională al buzoienilor. La rândul lor, trecătorii s-au arătat încântați de inițiativa elevilor clasei a X-a J din Hasdeu.

Astfel, trecătorii au putut afla ori și-au ­rea­mintit că prima femeie doctor în filosofie la Sorbona a fost românca Alice Voinescu, că tot o româncă, Elisa Leonida Zamfirescu, a fost prima femeie inginer din Europa sau că Petrache Poenaru a fost inventatorul stiloului. Alte pliante împărțite de hasdeieni s-au referit la anul 1918, an ce a adus românilor îndeplinirea celui mai mare deziderat național, Marea Unire, și la Sfântul Apostol Andrei, considerat ocrotitorul ro­mânilor.

loading...
error: Content is protected !!