ActualitateCultură

FOTO – VIDEO / Romașcanu: „Nu pot veni atât de des pe cât face Primăria treabă culturală”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a urcat joi, 14 iulie, pe scena Festivalului „Buzăul lui Marghiloman”, alături de primarul Constantin Toma, pentru a-i saluta pe buzoieni, pe tinerii sosiți în număr mare. Ministrul l-a felicitat pe primarul Constantin Toma pentru că susține un astfel de festival, unic în România, cu o încărcătură istorică aparte, având în vedere faptul că poartă numele ilustrului om politic Alexandru Marghiloman,dar și pentru că se desfășoară chiar la Vila Albatros, un spațiu unde omul politic buzoian era vizitat de mari oameni de stat, un spațiu al petrecerilor de bun gust și al întâlnirilor de calitate.

Irina Vlăduca-Marghiloman și soțul, împreună cu Mircea Anghel

De altfel, festivalul a început și în acest an, ca și la prima ediție, cu „binecuvântarea” Irinei Vlăduca-Marghiloman, strănepoata marelui patriot român, care a fost însoțită de soțul său și s-a adresat buzoienilor urându-le să petreacă frumos în acest festival de calitate.

 „Eu sunt buzoian și sunt fericit că aparțin acestei comunități. Mă bucur că sunteți aici foarte mulți tineri. Îi mulțumesc primarului Constantin Toma că aduce în fața voastră și a țării – pentru că avem media aici, avem oameni din alte localități -, valorile Buzăului.(…) Nu pot veni atât de des pe cât face Primăria treabă culturală la Buzău, dar, și atât cât vin, mă bucur să văd succesul care se întâmplă. Vă felicit că sunteți aici!”,  au fost câteva dintre gândurile pe care ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, le-a adresat buzoienilor prezenți în număr mare la Festivalul de la Vila Albatros, care ieri seară s-a prelungit până după miezul nopții, alături de trupa îndrăgită „Vița de vie”.

Constantin Toma și Lucian Romașcanu

La rândul lui, primarul Constantin Toma s-a adresat buzoienilor în prima seară a Festivalului „Alexandru Marghiloman”, amintindu-le că și rostul acestui festival este de a le aduce în atenție o mare personalitate, că este un moment de cinstire a marelui om de stat din istoria României, Alexandru Marghiloman, dincolo de buna dispoziție pe care le-o poate crea un astfel de eveniment cultural.

 „Am zis să aducem în fața dumneavoastră toate valorile acestui oraș și facem acest lucru în diferite feluri. Odată pe an Alexandru Marghiloman este onorat prin acest festival, pentru că Marghiloman s-a bazat foarte mult pe educație, prin ce a făcut personal, dar și ca ministru și prim-ministru. Vă mulțumesc foarte mult că sunteți aici! Vă doresc succes! Vă doresc o vacanță extraordinară și să nu uitați niciodată că sunteți buzoieni, că sunteți români!”, a spus primarul Constantin Toma.

Prin „Buzăul lui Marghiloman”, Primăria Municipiului Buzău, Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” și echipa artistică Arată Artă  își doresc să aducă spiritul care domnea în și în jurul Vilei Albatros.

Festivalul a început de joi, 14 iulie și va ține până duminică, 17 iulie 2022, festivalul ,,Buzăul lui Marghiloman”, a doua ediție, la Vila Albatros, din parcul Marghiloman.

„Realizăm multe evenimente culturale în acest an pentru a sărbători cei 1.650 de ani de atestare documentară a numelui de Buzău.

O parte dintre aceste evenimente sunt închinate marilor valori pe care le-au dat orașul și județul Buzău, pentru că avem nevoie de puterea exemplului în realizarea faptelor bune.

Moștenirea lăsată de Alexandru Marghiloman trebuie dusă mai departe prin tinerii de azi, care aseară au fost în număr foarte mare la festival.

Vă invit să participați  la acest eveniment unic! Programul și alte detalii le găsiți urmărind pagina Buzăul lui Marghiloman”, transmite viceprimarul Oana Matache.

„Aseară s-a dat startul evenimentului <Buzăul lui Marghiloman>, o săptămână de muzică, poezie, bucurie pentru tinerii buzoieni de orice vârstă.

Felicitări primarului Constantin Toma, vice-primarului Oana Matache, echipelor lor pentru un eveniment reușit!

Primarul Constantin Toma, un excelent primar, a înțeles din prima zi că fără cultură și educație o comunitate nu poate fi ridicată.

Din postura mea vremelnică de ministru al Culturii îndemn toate autoritățile locale să investească pe cât se poate de mult în cultură, iar răsplata va fi pe măsură!”, a scris, vineri, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, pe Facebook.

 

 

Articole similare