Sport

Buzău – Tulcea – Galaţi, în faza regională a Cupei României

Câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României, Voinţa Lanurile, a fost repartizată în Grupa 2 a Regiunii de Sud Est, în faza regională a competiţiei, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc la Casa Fotbalului. Buzoienii vor întâlni câştigătoarele trofeului din judeţele Galaţi – Unirea Braniştea şi Tulcea – Pescăruşul Sarichioi. Meciurile se vor desfăşura în zilele de 6, 9 şi 13 iulie, de la ora 18.00, după următorul program:

  • 6 iulie: Unirea Braniştea – Voinţa Lanurile
  • 9 iulie: Pescăruşul Sarichioi  – Unirea Braniştea
  • 13 iulie: Voinţa Lanurile – Pescăruşul Sarichioi

În cealaltă grupă a Regiunii 7 Sud Est se întâlnesc reprezentantele judeţelor Vrancea, Brăila şi Constanţa. Meciurile din finale vor avea loc pe 16 iulie, de la ora 17.30 şi se vor desfăşura pe terenuri neutre, care urmează să fie anunţate de FRF.

În noul sezon, Cupa României va avea un nou format. Competiţia debutează cu o fază regională, în care reprezentantele judeţelor vor fi împărţite în șapte zone, rezultând șapte câştigătoare regionale care merg în turul 2. Pentru fiecare regiune, cele șase echipe s-au împărţit în două grupe a câte trei echipe, urmând ca acestea să joace fiecare cu fiecare câte un meci. Câştigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa câştigătoare va primi trofeul Cupa României pentru regiunea respectivă şi se va califica în faza următoare a competiţiei. Aşadar, din fiecare regiune, o singură echipă va merge mai departe.

Articole similare