Sport

FOTO / Un lusitan în lotul buzoian

Matos s-a înțeles cu Gloria

Gloria a pierdut primul amical din cantonamentul sloven, în compania fostei campioane Olimpija Ljubljana. Încă de la primul meci de verificare, în primul unsprezece trimis în teren de Andrei Prepeliță apărea un nume nou, relativ necunoscut pentru microbiștii români. „P. Manuel”, așa cum figura în statistici, nu spunea mare lucru, mai ales că numele atacantului este mult mai lung. Este vorba despre Ricardo Manuel Pinho Matos, fotbalist format la academia Benficăi Lisabona, unul dintre cele mai galonate cluburi de pe continent.

Iată care a fost componența echipei care a jucat primul meci din cantonament:

  • Greab – S. Pîrvulescu, Al. Dandea, A. Dobrosavlevici, R. Sălceanu, V. Prejmerean, T. Călin, Dr. Tescan, Cr. Dumitru, C-tin Budescu, P. Manuel.
  • Rezerve: D. Railean – D. Ferraresso, G. Turda, Dr. Grigore, C. Gladun, R. Akhmatov, A. Mihaiu, D. Benzar, N. Brîncoveanu, Dr. Lazăr, D. Dumitraşcu.

Portughezul a evoluat sezonul trecut la Portimonense, acolo unde a fost împrumutat de la Belenenses. Atacantul de 24 de ani are 1,83 m, iar în stagiunea 2023-2024 a bifat 29 de meciuri pentru Portimonense, înscriind de cinci ori. Lusitanul lovește mingea cu ambele picioare, atu important într-o competiție ca Superliga, acolo unde apărările sunt aglomerate.

250.000 de euro este cota de piață a lui Ricardo Matos. Sosirea lui Matos va acoperi golul lăsat de Chică-Roșă, jucător care a revenit la Botoșani, după expirarea împrumutului în Crâng. Pe lângă cele cinci goluri pe care le-a înscris în sezonul trecut, portughezul s-a remarcat și prin celebrările originale, repetate, probabil, între sesiunile de antrenament. Să sperăm că la Buzău va fi mai prolific decât sezonul trecut.

Articole similare