Administrație

Sterilizări gratuite pentru câinii cu stăpân din municipiu

Într-un efort de a gestiona problema câinilor maidanezi din municipiul Buzău, primarul Constantin Toma a propus un proiect îndrăzneț: subvenționarea sterilizării a 10.000 de câini cu stăpân, la un cost de 600 de lei per animal. Această inițiativă are ca scop atenuarea criticilor aduse municipalității pentru gestionarea acestui fenomen.

Principalul motiv pentru implementarea acestui program este de a calma nemulțumirile repetate ale cetățenilor, care au adus în discuție frecvent problema câinilor fără stăpân. Toma speră că prin subvenționarea sterilizării va reduce în mod semnificativ numărul câinilor maidanezi din oraș, cel puțin pe termen scurt. Proiectul presupune cheltuieli de 6 milioane de lei în următorii doi-trei ani pentru sterilizarea a 10.000 de câini cu stăpân din orașul Buzău. Cu toate acestea, reușita campaniei depinde de dorința deținătorilor de câini de a beneficia de această subvenție și de a-și steriliza animalele.

Deși sterilizarea ar putea duce la o scădere temporară a populației de câini fără stăpân, experiența din trecut arată că problema s-ar putea resimți din nou în viitor, odată ce câinii din comunele din jur migrează către oraș. Această inițiativă este văzută ca un prim pas în direcția corectă, dar sunt necesare eforturi mai mari și o coordonare la nivel național pentru a aborda eficient problema în întreaga țară.

Proiectul propus este privit ca o încercare de a rezolva o problemă persistentă, dar eficacitatea sa pe termen lung va depinde de colaborarea tuturor părților implicate și de susținerea continuă a comunității.

Articole similare