ActualitateCultură

Foto / Ținutul Buzăului, într-o expoziție de fotografie în Regatul Belgiei

Ambasada României în Regatul Belgiei continuă seria de expoziții de fotografie prezentate la Secția Consulară din cadrul misiunii diplomatice, cu o expoziție dedicată Ținutului Buzăului. Astfel că, azi, 6 iunie, a avut loc deschiderea expoziției „ȚINUTUL BUZĂULUI – GEOPARC UNESCO”,  realizată cu sprijinul Muzeul Județean Buzău, al Consiliul Județean Buzău și al ICR Bruxelles.

„Fotografiile reflectă potențialul turistic deosebit al zonei  – „Ţinutul Buzăului” se află în zona Carpaţilor de Curbură, înglobează 18 comune şi are aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi), fiind prezentate, printre altele, atracții cum ar fi vulcanii noroioşi, munții de sare, focurile vii, trovanţii de la Ulmet, aşezările rupestre şi chihlimbarul de la Colţi”, spun organizatorii.

Expoziția este realizată în oglindă cu una din Buzău, astfel că poate fi vizitată atât la Bruxelles, Boulevard du Régent 47-48, 1000 Bruxelles, cât și la Buzău, la Muzeul Județean, Aleea Castanilor nr. 1.

Menționăm că această expoziție are loc în contextul în care ŢINUTUL BUZĂULUI a primit acreditarea UNESCO pentru a intra în reţeaua globală a geoparcurilor.

ŢINUTUL BUZĂULUI devine astfel cel de-al doilea geoparc acreditat UNESCO, inclus în Rețeaua Globală a Geoparcurilor (GGN), după Țara Hațegului.

 

Articole similare