Cultură

Foto / Scriitori buzoieni și râmniceni, „convocați” în cenaclu literar de Manuela Camelia Sava

Volumul de versuri Vălul Șeherezadei  semnat de Manuela Camelia Sava a fost lansat joi, 18 februarie, la Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu  în prezența a numeroși scriitori buzoieni, din rândul cărora a lipsit, din păcate, chiar autoarea prefeței,  Passionaria Stoicescu. Prin urmare, autoarea a anunțat un nouo eveniment în jurul acestei cărți, atunci când condițiile impuse de pandemie vor permite și prezența acesteia. În jurul acestui volum de versuri , chiar și în condiții de pandemie, s-au reunit din fericire și scriitori din zona Râmnicului, dar și a Buzăului. Au fost prezenți scriitori din municipiul Buzău și din Rm. Sărat, locul unde activează ca profesor autoarea, dintre care amintim : Teo Cabel, Nicolae Pogonaru, Nicolae Tăicuțu, Stan Brebenel, Roxana Mihaela Boboc, Valeria Manta Tăicuțu, Mihai M. Macovei , care au vorbit despre volumul „Vălul Șeherezadei”, despre autoare sau au recitat din poeziile acesteia.

În ceea ce privește titlul volumului de versuri, „Vălul Șeherezadei”, care a născut la bun început  multe întrebări, a fost explicat de autoare astfel : „ Au fost mai multe variante, dar până la urmă a rămas acesta, care este un titlu misterios. Fiindcă anul trecut, un an misterios, a cuprins în el bucurii, dar și tristeți, spaime, dar și speranțe… Tot așa Vălul Șeherezadei ascunde iubirea, dar și răul și binele…”.

Lansarea cărții a avut aerul unui cenaclu literar după cum a  fost catalogat de scriitoarea  Valeria Manta Tăicuțu evenimentul găzduit ieri, joi, 18 februarie, de Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”.

Articole similare

error: Continut protejat!!