sâmbătă, 16 ianuarie 2021

FOTO | Povestea bradului din fața Palatului Comunal, spusă de viceprimarul Ionuț Apostu

Ca în fiecare an, viceprimarul Ionuț Apostu a prezentat, pe pagina sa oficială de Facebook, povestea bradului de Crăciun care a fost deja amplasat în Piața Daciei, în fața Palatului Comunal, unde va sta pe întreaga perioadă a Sărbătorilor Crăciunului și Anului Nou. Apostu spune că, în acest an, un cetățean din comuna Merei este cel care a donat Primăriei, nu unul, ci doi brazi, care vor încânta buzoienii ce se vor afla în zilele de sărbătoare în centrul municipiului și în Parcul Crâng.

„Povestea bradului de Crăciun… Un nou episod!”

„Așa cum v-am obișnuit în ultimii ani, și bradul din acest an are o poveste. Nici în această iarnă nu am dorit să contribuim la distrugerea pădurilor! În urmă cu câteva săptămâni am făcut un apel public, în speranța că vom găsi buzoieni inimoși care vor să doneze un brad de care să se bucure copiii! Și nu am așteptat prea mult pentru că imediat au apărut ­pro­puneri interesante. Așa am ajuns la domnul Marcel Voicu din satul Ogrăzi (Merei) care s-a oferit să doneze nu unul, ci doi brazi care fac parte din viața sa încă din 1978!

Povestea spune așa: în urmă cu 42 de ani dl. Voicu s-a mutat de la munte, de la Nehoiu, în satul din câmpie, și, de dragul locurilor natale, a adus cu el o părticică din inima muntelui, câțiva puieți firavi de brad! Acum, ajunși falnici brazi, și-a luat la revedere de la ei și ne oferă nouă tuturor bucuria unui pom de Craciun și îi mulțumesc public pentru gestul său! Astfel, ne bucurăm toți buzoienii de măreția lor în Piața Daciei și în Parcul Crâng.

Traversăm o perioadă dificilă, cu restricții de tot felul, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne încântăm sufletul și să ne bucurăm de spiritul Crăciu­nului! Sărbători binecu­vântate cu multă sănătate, dragi buzoieni!”, a scris viceprimarul Ionuț Apostu pe pagina sa oficială de Facebook.

Anul acesta, în conte­x­tul pandemiei de ­Coro­navirus, brazii din Piața Daciei și din Parcul Crâng, precum și iluminatul public festiv, vor fi, cel mai ­pro­babil, singurele elemente reprezentative ale sărbă­torilor Nașterii Domnului și a Noului An, dat fiind că municipalitatea a renunțat la organizarea târgului de Crăciun și la amplasarea patinoarului din centrul orașului, dar și la organizarea Orășelului Copiilor și a concertelor de pe scena din fața Palatului Comunal.

loading...
error: Content is protected !!