Politic

FOTO | Povestea „amazoanele lui Dragnea”, faza dezmințirilor

Fostul lider PSD Liviu Dragnea (59 de ani) a fost resuscitat mediatic în ultimele zile printr-o așa-zisă poveste de alcov, în care au fost implicate, voit sau din pură prostie a celor care au rostogolit informația, două tinere din partidul Alianța Pentru Patrie, formațiune politică fondată de Codrin Ștefănescu și activată imediat după ieșirea din pușcărie a primului. Mai precis, s-a spus despre Dragnea că are o nouă iubită, după celebra despărțire de Irina Tănase. Astfel, în presă au apărut două femei care ar fi intrat în grațiile politicianului: buzoianca Oana Leonte, președinta organizației de tineret a APP, și băcăuanca Ana-Maria Ioniță, fiică de preot, desemnată în funcția de președinte al filialei București a partidului Alianța Pentru Patrie.

Dragnea, gura păcătosului

Mimând iritarea față de informațiile apărute în presă privind noua sa legătură amoroasă, Dragnea a postat pe Facebook următorul comentariu: „Au apărut în ultimele zile diverse articole despre o presupusă relație amoroasă a mea. S-au vehiculat diferite nume ale unor domnișoare. Cei care au scris nu s-au hotărât care dintre ele ar fi. Am spus de nenumărate ori și o spun și acum. Înțeleg că numele Dragnea vinde și înțeleg apetitul pentru senzaționalul neverificat al unora din presă. Însă, dacă au o problemă cu mine, și este evident că au, să nu mai scrie minciuni despre alte persoane cărora le strică imaginea degeaba. Am mai aflat din aceleași articole că aș fi fost în Cuba. N-am ajuns până acum în această țară. Și mai înțeleg că tot noianul acesta de articole mincinoase identice a apărut la comanda celor enervați de apariția mea televizată de aseară (duminică seara, n.r.). Le dau o veste proastă. E doar începutul, băieți!”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Dincolo de paranoia care domnește întregul text, trebuie să recunoaștem că Dragnea face și o observație de bun-simț: aceea că asocierea unor persoane cu el le strică acestora imaginea.

Buzoianca Oana Leonte: „Ar trebui să răspund la această întrebare?”

Tânăra de 25 de ani Oana Diana Leonte, profesoara de Franceză originară din Buzău care conduce organizația de tineret a partidului lui Liviu Dragnea, a făcut o serie de declarații despre informațiile apărute în presă cu privire la presupusa relație de dragoste pe care ar avea-o cu șeful său politic. Contactată de Fanatik, Leonte nu a fost deloc încântată de ideea de a confirma sau infirma relația pe care ar avea-o cu Liviu Dragnea. „Ar trebui să răspund la această întrebare? (…) Consider că viața personală trebuie să rămână personală. Nu doresc să discut despre asta”, a precizat Oana Diana Leonte, sugerând că subiectele arzătoare ale politicii de zi cu zi sunt mult mai interesante decât relațiile șefului ei.

Ba chiar, în momentul în care i s-a atras atenția că viața politică implică și o anumită deschidere când vine vorba de relațiile personale, Oana Diana Leonte nu a cedat: „Chiar dacă sunt implicată în politică, viața personală mă privește”, a spus tânăra.

Ulterior, Oana Leonte a postat pe Facebook următorul text: „Am asistat cu profundă mâhnire la atacurile suburbane asupra persoanei mele și a unor colegi din partidul Alianța Pentru Patrie prezente în mediul online. Viața privată a fiecărui cetățean nu trebuie să fie subiect de dezbateri publice. Relația pe care o am cu domnul Liviu Dragnea este una strict profesională. Am intrat în politică pentru că îmi doresc o Românie așa cum și-au dorit-o părinții și străbunii noștri. Cred că tinerii din această țară sunt cei care pot reconstrui România cu credință în Dumnezeu, dreptate și adevăr. Îi rog pe cei care au scris lucruri inventate să le șteargă urgent!”, a scris Leonte pe Facebook, care, iată, admite, la rândul ei, că a sugera o legătură a sa, alta decât pe linie de partid, cu un individ precum Dragnea, reprezintă un „atac suburban”.

Ana-Maria Ioniță: „Este o relație strict profesională”

Fiică de preot, tânăra Ana-Maria Ioniță a reușit să se impună rapid în structurile de putere ale Alianței Pentru Patrie, dovadă fiind și fotografiile în care apare alături de liderii Dragnea și Ștefănescu. La recentul Comitet Executiv APP, ea și Oana Leonte au fost așezate strategic, alături de Carmen Dan, una dintre femeile cele mai apropiate de Liviu Dragnea și fost ministru de Interne.

 „De câteva zile au apărut în presă diferite articole despre mine și domnul Liviu Dragnea. Precizez că nu este nimic adevărat din tot ce se speculează, ci este o relație strict profesională. Este un om pe care îl stimez și respect pentru tot binele pe care îl face pentru oamenii din jurul dumnealui. Considerând că viitorul tinerilor români este în România și nu în afara granițelor ei, am decis să mă implic într-un proiect politic, Alianța Pentru Patrie, singurul partid preocupat astăzi de viitorul nostru, al tinerilor români. Este singurul partid politic în care mă regăsesc si am o dorință de a se face dreptate. Îmi doresc o Românie mai puternică și sunt sigură că numai alături de APP, România poate intra pe un făgaș normal. Voi continua să activez în acest proiect sub coordonarea domnului Liviu Dragnea și a liderilor APP”, a declarat, pentru Click!, Ana-Maria Ioniță.

Alte amazoane din jurul lui Dragnea

Liviu Dragnea a rămas și rămâne sensibil la frumusețea feminină. Alianța Pentru Patrie, partidul inventat de fostul lider al PSD și de Codrin Ștefănescu, a devenit a doua casă pentru alte câteva tinere speranțe în politică, care „colorează” fotografiile în care apar alături de liderii formațiunii politice.

Lilla Debelka este președinte al filialei Bihor al Alianței Pentru Patrie și are legături mai vechi cu lumea politicii. În trecut, ea a fost membru PSD și a ajuns chiar să lucreze ca secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. De asemenea, ea a mai lucrat la Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție, unde a fost consilier. Lilla a fost șef al PSD Diaspora și considerată o apropiată a Vioricăi Dăncilă, fost premier al României. Este căsătorită cu omul de afaceri orădean Edward Debelka, împreună cu care are doi copii.

Janina Mariana Micu este o achiziție relativ recentă a partidului lui Liviu Dragnea care, în trecut, a mai candidat la Senatul României din partea ecologiștilor și la Primăria Craiova din partea formațiunii Alternativa pentru Demnitate Națională. Ea este președinte al Organizației de Femei Alianța Pentru Patrie Dolj și a început să organizeze evenimente prin care să atragă noi simpatizanți pentru partid. Totuși, ea nu se poate lăuda cu fotografii alături de liderii de partid.

 

 

 

Loredana Buturgă, este o „splendoare de 23 de ani”, viitoare candidată la primăria Mangalia, după cum o caracterizează Codrin Ștefănescu. Ea este șefa organizației de tineret APP Constanța și s-a bucurat de un „review” pozitiv din partea lui Codrin Ștefănescu, în dreptul unei imagini în care apare alături de acesta și de Ana Maria Ioniță: Splendoarea asta mică, din dreapta mea, se numește Loredana Buturugă! Are 23 de ani și de la 12 ani lucrează alături de familia sa in domeniul agriculturii! Familia ei, producători de legume, a învățat-o de mică să muncească și să caute soluții pentru a vinde ceea ce produc. Își conduce singură magazinul de profil, conduce si descarcă singură mașina plină cu legume proaspete, încheie contracte cu cei din Horeca, plătește la timp salariile, taxele si impozitele! Este președintele tineretului APP din Constanta si candidatul APP pentru primăria Mangalia! Oraș unde toată lumea o laudă, o îndrăgește si o dă exemplu!”, a scris Codrin Ștefănescu.

Articole similare