Actualitate

FOTO / Peste 700 de buzoieni au participat la „Marșul pentru viață”

După doi ani în care, din cauza pandemiei de Covid-19, nu s-a putut desfășura, „Marșul pentru viață”  a avut loc în municipiul Buzău, la o zi după sărbătoarea Bunei Vestiri, adică sâmbătă, 26 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ciprian al Buzăului și Vrancei. Marșul, organizat de Catedrala municipală „Sfântul Sava” și coordonat de  părintele Mihail Milea, a scos în stradă aproximativ 700 de buzoieni, care au cântat cântece religioase și au rostit rugăciuni pe  întreg traseul, de la Parcul Crâng până la Catedrală, unde s-a făcut o scurtă slujbă religioasă. Pe drum, participanții la marș s-au oprit în dreptul bisericilor și s-au rugat pentru mame și pentru copii, pentru țară și pentru pace. Marșul a fost despre  egalitatea de șanse a femeilor însărcinate aflate în diferite situații dificile și a copiilor nenăscuți ai acestora, adică s-a militat pentru egalitatea de șanse a fiecărui copil care  începe înainte de a veni pe lume, ceea ce înseamnă și ca mama lui să fie sprijinită să-l nască.

La „Marșul pentru viață” au fost prezenți și preoți din parohiile din municipiul Buzău, dar și din ale comunități buzoiene. „Noi, în fiecare an, în preajma sărbătorii de Buna Vestire, organizăm, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, un Marș al vieții care promovează familia tradițională,  formată din bărbat și femeie – cum a lăsat Dumnezeu -,  și nașterea de prunci.  Sunt invitați, și au răspuns da apelului pe care Fundația <Sfântul Sava> de la Buzău îl face, ca în fiecare an, preoții și credincioșii din municipiul Buzău și din multe parohii. Vom încheia la Bisericuța Copiilor cu o slujbă specială” , a spus preotul Mihail Milea, președinte al Fundației „Sfântul Sava”.

De asemenea, părintele Mihail Milea a apreciat prezența la „Marșul pentru viață” a femeilor din cadrul Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, sub coordonarea președintei Mirela Furtună. Despre  această frumoasă activitate pe care o fac pentru a promova viața și familia, Mirela Furtună, președinta asociației cu 7.500 de membre, a spus:  „Ne-am alăturat acestui demers pentru că noi considerăm că fiecare viață merită să aibă o șansă și ceea ce a creat Dumnezeu noi suntem obligați să îngrijim, să ocrotim. Scopul nostru este să promovăm viața. Am invitat astăzi  să ia parte la <Marșul pentru viață> toate doamnele membre ale asociației noastre și toate mamele, pentru că fiecare mamă știe ce înseamnă să iubești și să fii iubit cu desăvârșire. Considerăm că merităm să fim iubite, așa cum Dumnezeu ne-a arătat iubire, să simțim iubire din partea copiilor noștri și să oferim iubire copiilor noștri”.

Organizatori: „Avortul înseamnă lipsă de alternative pentru femeie”

Cadrul general în care au loc avorturile la cerere este definit de lipsa de alternative pentru femeie, care este generată de lipsa de sprijin din exterior. Organizațiile neguvernamentale care se ocupă de această problemă au identificat mai multe situații în care femeia este lipsită de sprijin și se află în situația de a renunța la copilul nenăscut. Spre exemplu, sunt femei obligate să aleagă între viața copilului și relația cu tatăl acestuia, care nu își dorește copilul sau este vorba despre mame neglijate sau părăsite de către tatăl copilului și depind financiar de tatăl copilului, care îi cere să facă avort. La avort ajunge și femeia necăsătorită care se teme de ostracizarea din spațiul public dacă va naște copilul. Decizia de avort apare  în timpul sarcinii când femeia află despre probabilitatea de a naște un copil cu nevoi speciale.

De asemenea, la această decizie ajunge și  femeia care a fost victima unui viol sau incest ori cea care este victima traficului de persoane și a prostituției forțate.  Mai există și presiunea făcută de unii angajatori asupra femeilor însărcinate, care sunt puse să aleagă între concediere și nașterea copilului vs. avort și continuarea carierei. Mai este și  opțiunea clară a unor angajatori de a nu angaja femei tinere proaspăt căsătorite, de frica intrării rapide a acestora în concediu de maternitate. Mai sunt și avorturi din cauza sexului copilului, fiind preferat un băiat unei fete. Nu în ultimul rând mai sunt și cauze legate de sănătatea fizică și mentală a mamei, precum și cele ce țin de sărăcie.  Mai sunt și motive legate de lipsa preocupării părinților pentru educația și dezvoltarea adolescentelor, ori lipsa afecțiunii din partea părinților. La acestea se adaugă lipsa de educație, presiunea părinților, presiunea școlii, amenințări cu exmatricularea în locul gândirii unor soluții de sprijin pentru adolescentele aflate în situația de a deveni mame.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker