Administrație

FOTO Pas important în demararea proiectului de înființare a rețelelor de gaze la nivelul județului Buzău

Primarii municipiilor, orașelor și comunelor buzoiene s-au întâlnit astăzi în Sala D.P. Filipescu a Consiliului Județean pentru a-și da acordul pentru constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ce va permite înființarea/extinderea rețelor de furnizare a gazului natural în județ. Alături de prefectul Carmen Ichim, de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și de primarul municipului Buzău, Constantin Toma, la întâlnire a participat și deputatul PSD Marcel Ciolacu, alături de secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Tiberiu Mavrodin, fiind dezbătute teme importante pentru județul Buzău, cum ar fi oportunitățile deschise de OUG 114, respectiv modalitatea de accesare a Fondului de Dezvoltare si Investitii, prin care primăriile pot finanța lucrările de infrastructură.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, s-a declarat mulțumit de promptitudinea cu care s-a acționat în demararea procedurilor necesare realizării proiectului de extindere a rețelei de gaz în județul Buzău.
Determinare, multă implicare și dorință de a reuși pentru comunitățile lor. Asta am văzut azi din partea primarilor, a domnului președinte al Consiliului Județean Buzău, Petre Neagu, a doamnei prefect Carmen Ichim și a tuturor celorlalți care fac parte din proiectul gigant privind racordarea localităților buzoiene la rețeaua de gaze naturale. Mă bucur că am reușit să aprobăm foarte repede hotărârea de constituire a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), ce va permite gestionarea eficientă a acestui proiect. Lucrurile încep să prindă contur, dar vreau să fim conștienți că un proiect de asemenea amploare este un maraton, nu un sprint. Important este că vom ajunge cu bine la linia de finish, iar buzoienii vor avea o viață mai bună!”, a scris deputatul Marcel Ciolacu pe Facebook.

De asemenea, primarii buzoieni au fost consultați cu privire la repartizarea sumelor pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, în urma aprobării bugetului pe anul 2019.

Astăzi, împreună cu domnul secretar de stat Mavrodin Tiberiu, domnul deputat Marcel Ciolacu și doamna prefect Carmen Ichim, am avut o întâlnire de lucru cu primarii din județul Buzău, privind teme de dezbatere foarte importante pentru județul Buzău:
1. Am aprobat hotărârea de constituire a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ce va permite înființarea rețelelor de gaze la nivelul județului Buzău.
2. Primarii din Județul Buzău au fost consultați cu privire la repartizarea sumelor pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, procedură ce trebuia îndeplinită în urma aprobării bugetului pe anul 2019.
3. Domnul secretar de stat a prezentat oportunitățile deschise de OUG 114, respectiv modalitatea de accesare a Fondului de Dezvoltare si Investitii, prin care uat-urile pot finanța lucrările de infrastructură”, a scris și Petre Emanoil Neagu pe pagina sa de socializare.

 

Articole similare

error: Continut protejat!!