vineri, 16 aprilie 2021

VIDEO Grupare de traficanți de droguri de risc și substanțe psihoactive, cu nucleu în Rm Sărat, destructurată

UPDATE

La finalul audierilor, 9 indivizi au fost reținuți pentru 24 de ore. 4 sunt din Rm. Sărat, doi din Vrancea, 2 din Galați iar unul din Iași. Rețeaua ar fi fost coordonată de cei din Galați și Iași iar de la Rm. Sărat erau furnizate droguri de risc și substanțe psihoactive către piața locală.

 

Stirea inițială

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat marți dimineață 28 de percheziţii domiciliare, pe raza a 4 județe, la persoane bănuite de trafic de droguri.

Acțiunea a vizat 24 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, din judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi şi Iaşi, membri ai unei grupări specializate în traficul de droguri şi substanţe psihoactive, pe numele cărora au fost emise și puse în executare 24 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2018 – martie 2019, 13 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani, din Râmnicu Sărat, județul Buzău, ar fi intrat în legătură cu alți 8 tineri, din județul Vrancea, în vederea procurării și comercializării de droguri de risc și substanțe psihoactive.

În urma investigațiilor a reieșit că cele 8 persoane, din județul Vrancea, ar fi constituit, împreună cu cei 13 tineri, din Râmnicu Sărat, județul Buzău, o grupare infracțională organizată, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat că gruparea infracțională ar fi achiziţionat marfa de la alți 3 tineri, cu vârste cuprinse între 24 şi 33 de ani, din Iaşi, respectiv Galaţi.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe pliculețe conținând o substanță albă, pulverulentă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, materie vegetală în formă vrac, cannabis și aproximativ 1400 de lei.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic și deţinere de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi constituirea unui grup infracţional organizat. La finalizarea acestora, vor fi propuse măsuri legale față de persoanele în cauză.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Totodată, la acțiune au participat și polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, Galaţi, Iaşi, Vrancea şi Dâmboviţa, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău, precum și jandarmi din Ploieşti și Buzău„, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

 

1 COMENTARIU

  1. Mai sant langa ramnic la grebanu multi drogati care sunt incentru comunii. Sa ii bage la parnai ca prea se dau mare cu nasini furate sau facute pe drog si pe femei la produs da da …….

Comments are closed.

loading...