vineri, 16 aprilie 2021

Decizie de ultimă oră în cazul ucigașului Valentinei Nica

Ucigașul Valentinei Nica rămâne în arest. Procurorul de caz de la Parchetul de pa lângă Tribunalul Buzău a cerut prelungirea măsurii arestului preventiv cu încă 30 de zile, iar judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Buzău a admis cererea, dispunând prelungirea mandatului, începând cu data de 26 martie până la data de 24 aprilie.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare, contestația urmând să fie judecată la Curtea de Apel Ploiești.

Cosmin Mihai Dan, în vârstă de 21 de ani, se află în arest din data de 24 februarie, la o zi după ce și-a incendiat fosta iubită. Acesta este cercetat pentru omor calificat și distrugere și riscă ani grei de închisoare. Oamenii legii au stabilit că la momentul comiterii crimei, individul era băut și sub influența unor substanțe psihoactive.

Amintim că trupul tinerei Valentina Nica, de 21 de ani, a fost găsit carbonizat în dimineața zilei de 23 februarie, în locuința sa dintr-un bloc de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, descoperirea fiind făcută de pompierii solicitați să stingă incediul care cuprinsese imobilul. Ea ar fi fost agresată de Cosmin Dan, fostul iubit, care ulterior a dat foc apartamentului. Cosmin era supărat că Valentina îi punea în pericol relația cu actuala iubită, Anisia, pe care ar fi găsit-o, chiar în noaptea în care s-a întâmplat nenorocirea, în apartamentul Valentinei.

În Buzău, criminalul Cosmin Dan este cunoscut drept ”Martorul”, poreclă cu care tânărul s-a ales după ce ar fi fost chemat în repetate rânduri la Poliție, pentru a da diverse declarații despre cazuri anchetate de oamenii legii. Au fost și mai multe reclamații la adresa sa, dar până la momentul crimei intersecția cu legea nu s-a soldat cu urmări pentru Cosmin Dan.

loading...