Monden

FOTO / Nicoleta Voicu se refugiază la C.A. Rosetti ca să-l uite pe Gheorghe Turda

Cântă, scrie poezii… dar nu se dă în lături nici de la „munca de jos”. Nicoleta Voicu a fost filmată recent de reporterii de la Star Popular – primul site monden dedicat vedetelor populare – printre găini și porci, în curtea casei de la țară, de la Buzău. Ironia face ca porcul să poartă numele… Ghiță, aluzie directă la fostul iubit, Gheorghe Turda.

Cu multă mândrie, Nicoleta le-a arătat reporterilor de la Star Popular și fața ei neștiută. Artista a fost crescută de părinții ei adoptivi în satul Lunca, din comuna C.A. Rosetti, iar de câțiva ani s-a mutat în București unde și-a cumpărat un apartament. Zilele trecute, Nicoleta și-a vizitat părinții, ocazie cu care le-a dat o mâna de ajutor îngrijindu-se de animale.

De când s-a zvonit că ar fi avut simpatii profunde pentru fostul soț al Iuliei Albu, Nicoleta a prins drag de… găini. Nu și-a luat una pe post de accesoriu, dar le-a hrănit și le-a vorbit. Altfel stă treaba, însă, cu porcul… pe care nu l-ar lua acasă decât făcut cârnați. Mai ales că poartă numele cu care era alintat și fostul iubit, Ghiță. „Despre Turda, sincer, nu vreau să mai aud. A pus capac la toate. Sunt bine acum și nu vreau să mă mai întorc la ce-a fost”, a mărturisit Nicoleta pentru site-ul Star Popular.

Gospodăria casei de la țară de la C.A.Rosetti arată impecabil: animale îngrijite, grădină cu multe legume și o casă curată. Părinții Nicoletei, în vârstă de 84 de ani, au și susținut-o pe artistă în perioada pandemiei. „Am fost pusă la zid când am declarat că am trăit o lună de zile din pensia părinților mei, când armata era pe străz;i oamenii îmi spuneau să merg la muncă. Eu venisem la țară pentru câteva zile și am rămas aici. Se decretase starea de urgență. Acum beneficiez de acea indemnizație a artiștilor. Și așa mă simt jignită, că stau din ajutorul statului. Sincer, lumea a ajuns la o cruzime fără margini. Unde să merg dacă locul  meu de muncă, scena, nu există la momentul ăsta?! Poate învățăm ceva din pandemia asta: să fie oamenii mai buni, fiindcă ne-au luat-o animalele înainte”, a mai punctat buzoianca Nicoleta pentru Star Popular.

Nicoleta Voicu a fost părăsită de părinți la un an și opt luni. Cântăreața face parte însă din categoria persoanelor fericite care au reușit să înfrângă soarta cu ajutorul părinților adoptivi. M-am născut pe 1 februarie 1972. Nici până astăzi n-am aflat dacă a fost o zi cu noroc sau nu. Însă, viața mi-am început-o cu <dreptul>,  un abandon din partea mamei. N-am avut curiozitatea s-o cunosc niciodată și nici să o întreb de ce m-a părăsit! Ce motiv aș avea? Mi-a trântit o cruce-n spate, crucea copilului părăsit, apoi și-a văzut de drum. Un an și opt luni am fost în mâinile lui Dumnezeu, undeva într-un orfelinat din Galați. A fost dureros, dar asta e! Pe 24 decembrie 1974, aveam un certificat de naștere, ca orice copil, cu doi părinți adoptivi și o dată de naștere. Doi oameni și o responsabilitate pentru o viață! EU!, a dezvăluit Nicoleta Voicu într-un interviu pentru WOWbiz.roEa spune că a aflat că este adoptată abia mai târziu, când era la școală și nu părea să fie ceva care să îi umbrească vreodată copilăria. Am fost înfiată la vârsta de un an și opt luni. Am aflat acest lucru târziu, eram copil în clasa a patra. O colegă, o prietenă de fapt, dintr-o ceartă, a simțit nevoia să se răzbune într-un fel și mi-a zis, <Știi, tu de fapt nu ești copilul părinților tăi, tu ai fost adoptată!>. La momentul respectiv, nu am simțit nimic și nu am realizat ce se întâmplă, însă, după ce am crescut, am început să conștientizez acest lucru! Nu s-a schimbat însă nimic în sentimentele mele față de mama și de tata, pentru că am avut o copilărie și o adolescență minunată în casa lor și nu aveam niciun motiv să mă simt oarecum frustrată! Adopția mea era un subiect delicat, îl știam toți trei și, poate tocmai de aceea, ei se fereau să se comporte mai exigent decât ceilalți părinți”, a mai povestit buzoianca.

Nu i-a lipsit niciodată nimic, pentru că părințîi ei erau printre cei mai bogați oameni din sat. Munceau  de dimineață până seară, pauzele le luau doar de Sărbătorile de Paște și de Crăciun. Mi-l amintesc pe tata, și cred că așa mi-l voi aminti până la sfârșitul zilelor, adormind de oboseală la masă. De multe ori renunța chiar să mai mănânce. Mama rezista, numai ea știa cum, dar rezista. Trebuia. Cineva trebuia să pună masa. Aparent, era o femeie puternică, dar sensibilitatea ei am găsit-o abia în sacrificiile făcute pentru mine: nopți nedormite și griji cu nemiluita pentru viitorul meu. A existat, în educația pe care mi-a dat-o, atâta exigență cât să facă din mine un om echilibrat. Totul era dozat cu măsură!  Sunt ceea ce sunt datorită ei și nu cred că aș putea să spun mai mult de atât. Îi datorez viața, reușitele și tot ce am pe lumea asta bun și frumos. În ceea ce-l privește pe tata, el era sufletul ei pereche. Au împărțit greul vieții ca doi cai care trag aceeași căruță. Un om bun și poate cel mai minunat tată din lume”, a mai spus, cu nostalgie în glas, pentru WOWbiz.ro, Nicoleta Voicu.

 

 

Articole similare