Sport

Ultima dată a ieșit cu bătaie! Deplasare crâncenă pentru Gloria

Măgura Cisnădie – Gloria Buzău, sâmbătă, de la ora 18.00

Deplasare dificilă și din punct de vedere sportiv, și din punct de vedere al atmosferei pentru Gloria sâmbătă seară, în meciul care încheie etapa a 7-a a Ligii Naționale de handbal feminin. Fetele lui Aurelian Roșca și Romeo Ilie merg la Cisnădie pentru a înfrunta Măgura, de acum o rivală clasică a buzoiencelor la locurile fruntașe ale clasamentului. Un punct desparte cele două echipe la momentul actual, cu rezultate oarecum ase­mănătoare, ambele cedând, de exemplu, pe terenul Rapidului, în plus, gruparea sibiană mai suferind o înfrângere pe teren propriu cu Vâlcea.

Dezamăgirea, frus­trarea trăite după meciul din etapa trecută, de la Sala Sporturilor, cu CSM București, când Cristina Neagu a egalat, practic, în ultima secundă, au trebuit să fie date uitării imediat, confruntarea cu trupa lui Alexandru Weber fiind, poate, la fel de dificilă. Asta cu atât mai mult cu cât Gloriei îi va lipsi în conti­nuare centrul Andreea Rotaru, accidentată, dar va reintra, foarte probabil, Mădălina Zamfirescu după perioada izolării cauzată de infectarea cu Covid-19.

Opțiune ciudată a televi­ziunii publice, deținătoarea drepturilor TV, care nu a inclus în program partida de la Cisnădie, alegând pentru această etapă meciurile CSM București – SCM Craiova (disputat în devans, miercuri seară) și HC Zalău – Gloria Bistrița (sâmbătă, ora 11.00, TVR 2).

Conflict violent între antrenori la ultimul meci direct!

Episod extrem de tensionat consumat la ultimul meci direct dintre cele două echipe care s-a disputat în aprilie, în cadrul unui tur­neu care a avut loc la Bistrița. Partida a fost câștigată de sibience, 22-20, iar imediat după joc a izbucnit un conflict dur între cei doi tehnicieni, fostul antre­nor al Gloriei, Ovidiu Mi­hăilă, și omologul său de pe banca Măgurei, Alexandru Weber.

Mihăilă s-a dus să dea mâna cu Weber, așa cum se obișnuiește, însă acesta a refuzat, iar Mihăilă l-a îmbrâncit, moment în care Weber a sărit la bătaie, fiind cu greu potolit de jucătoare și oficiali ai echipei ardelene. ,,Am încercat să discut cu el, să nu se mai plângă tot timpul. I-am întins mâna, dar el mi-a întors spatele, ceea ce mi s-a părut o lipsă totală de respect. Am avut un gest necontrolat, o chestie involuntară. Nu am nimic cu nimeni, pierzi, câștigi, dar dacă întind o mână, mi se pare normal să o primesc înapoi, așa mi se pare corect în sport. Am văzut discursul emoționant al marelui antrenor de la Cisnădie, despre care vă spun sincer că nu am auzit până când am venit la fete. Chiar așa, pe unde a antrenat? Dacă e atât de valoros, de ce nu este pe lista celor de la Metz, Gyor sau ȚSKA Moscova? Din ce știu eu, parcă plecase de la Cisnădie acum o lună și jumătate, când a avut acea serie de insuccese și trebuia să fie înlocuit de doamna Mariana Târcă, într-adevăr un nume. Atunci nu a mai fost mare antrenor? În ce mă privește, eu nu m-am considerat niciodată un mare antrenor pentru că nu sunt, nu am realizat ceva deosebit în această meserie. Dar nu cred că domnul Weber este în măsură să vorbească despre împins de la spate de către arbitraj, ba chiar ar trebui să tacă atu­nci când vine vorba despre așa ceva și mă opresc aici. Probabil că SCM Gloria Buzău a deranjat că este deasupra unor echipe cu investiții majore care nu își găsesc justificare. Nouă nu ne rămâne decât să ne luptăm până la capăt, deoarece mai sunt multe jocuri de disputat, iar la final sunt convins că Dumnezeu va face dreptate. În viața fiecărei echipe sunt momente mai dificile, pe care trebuie să le depășim cu maturitate și să acceptăm când jocul nu este convingător. În orice caz, felicitări pentru victorie celor de la Măgura Cisnă­die, precum și tuturor oamenilor implicați în acest fenomen și nu numai!”, a spus Ovidiu Mihăilă ­refe­ritor la conflict.

,,Antreno­rul este cel care a făcut diferența în acest meci, el a știut cum să-și motiveze fetele, spre deosebire de circul făcut de antrenorul de la Buzău, căruia nu vreau să-i rostesc numele, că e nou venit în handbalul feminin și nu cred că se poate apropia de nivelul meu niciodată în viața lui. Buzăul e împins de arbitraj, are șapte meciuri câștigate la un gol cu echipe din a doua jumătate a clasamentului, care au jucat mult mai bine decât ei. Cred că Buzăul ar trebui să-și vadă mai mult de jocul de pe teren și în același timp vreau să-mi felicit fetele pentru felul în care au ascultat ce am pregătit și pentru felul în care au luptat. Vreau să felicit și pe toată lumea care a fost alături de noi în acest moment”, a fost replica lui Alexandru Weber.

Întrunită imediat după meci, Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal a decis sancțio­narea celor doi antrenori cu amendă: 20 de milioane de lei vechi pentru Ovidiu Mihăilă și 5 milioane de lei vechi pentru Alexandru Weber.

Liga Națională – Etapa a 7-a

• CSM București – SCM Craiova 33-24

• CSM Slatina – SCM Rm. Vâlcea

• Dacia Mioveni – Ra­pid București

• HC Zalău – Gloria Bistrița

• Minaur Baia Mare – Știința București

• Dunărea Brăila – CSM Deva

• Măgura Cisnădie – Gloria Buzău

Clasament

1. CSM BUCUREȘTI 16 p.

2. Rapid 15 p.

3. Gloria 13 p.

4. SCM Rm. Vâlcea 13 p.

5. Cisnădie 12 p.

6. Baia Mare 12 p.

7. Brăila 10 p.

8. HC Zalău 10 p.

9. SCM Craiova 8 p.

10. Bistrița 7 p.

11. CSM Slatina 6 p.

12. Mioveni 3 p.

13. Știința 0 p.

14. CSM Deva 0 p.

Articole similare