joi, 09 iulie 2020

FOTO | Materiale de protecție pentru Spital, Poliție, Jandarmerie și ISU, cumpărate de Consiliul Județean

• ,,Este o crimă să vinzi o mască care costă 2 lei, cu 10 lei mâine!”, spune Petre Emanoil Neagu

Consiliul Județean Buzău își canalizează resursele pentru ca măsurile pentru reducerea riscului răspândirii noului coronavirus să fie cât mai eficiente. Toți angajații instituției au căutat în această perioadă furnizori pentru materiale sanitare de strictă necesitate, însă au fost probleme cu stocurile și achizițiile ca peste tot în țară. Preșe­din­tele Petre Emanoil Neagu s-a pronunțat aspru împotriva speculei, întrucât inclusiv instituția pe care o conduce s-a lovit de această practică. „Eu compar asta cu o crimă. Cum să vinzi o mască care azi costă 2 lei, cu 10 lei mâine?”, a spus joi  Petre Emanoil Neagu în ședința CJ Buzău.

„Eu cred că noi de la CJ Buzău ne-am făcut datoria și am făcut câteva achiziții urgente. Să știți că dacă personalul din spital, de la ambulanță, din poliție și ISU au măști, combinezoane, dezinfectant, apara­tură medicală etc. ni se datorează nouă, noi am alocat banii”, a mai spus Neagu.

Joi, în ședința ordinară, consilierii județeni și-au dat acordul pentru utilizarea unor sume importante în acest sens.

,,Consiliul Județean Buzău își pune la dispoziție toate resursele în lupta cu această pandemie!”, a anunțat joi președintele Consiliului Județean Buzău. Potrivit lui Petre Emanoil Neagu, joi a ajuns la Buzău o parte dintre materialele de protecție comandate. Este vorba ­despre prima parte a comenzii de materiale sanitare (măști, combinezoane, mănuși) și au fost distribuite către Spitalul Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Ambulanță și Inspectoratul de Poliție al Județului. Măști și mănuși urmează să ajungă și la primăriile din județ. Vineri sunt așteptate testele destinate personalului me­dical, fiind vorba despre 4.000 de teste.

,,Plenul Consiliului Județean a validat astăzi Dispoziția Președintelui CJ privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru perso­nalul medical.

Managerul Spitalul Județean  Buzău, dl Claudiu Damian și toate cadrele medicale fac eforturi deosebite, iar noi îi susținem cu toate resursele materiale de care au nevoie pentru a se proteja și pentru a trata și salva viețile celor afectați! 

Sunt recunoscător societății civile și mediului de afaceri, care ne-au arătat că sunt alături de noi în această luptă! Împreună vom reuși!”, a scris Neagu pe Facebook.

Ședință în condiții speciale

Pentru a reduce la ma­ximum riscul răspândirii infecției cu noul coronavirus și pentru a respecta regulile de distanțare socială recomandate și chiar impuse în această perioadă, ședința a fost organizată în condiții speciale, luându-se măsuri fără precedent.

Astfel, ședința a fost organizată în Sala Mare a instituției, care a fost dezinfectată temeinic, în prealabil, iar consilierii s-au așezat la o distanță de cel puțin doi metri. Toți participanții au purtat măști și mănuși, inclusiv președintele Petre Emanoil Neagu și de cei doi vicepreședinți.

Toate proiectele aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, printre acestea numărându-se și o hotărâre referitoare la o primă rectificare pe acest an a bugetului Spitalului Județean de Urgență. Astfel, unitatea medicală a mai pri­mit de la bugetul județului o jumătate de milion de lei, din care 200.000 de lei se vor folosi pentru repararea acoperișului spitalului, care a fost serios afectat în urma vântului puternic ce a măturat orașul în perioada 5-6 februarie. Diferența de 300.000 de lei s-a alocat pentru achiziționarea unor containere complet echipate și adecvate desfășurării actului medical, destinate triajului și izolării pacienților suspecți de infecție cu noul coronavirus.

Neagu a mai spus că în pofida problemelor gene­rate de coronavirus investițiile CJ Buzău vor continua. Se lucrează la spitalul Brătianu, la podul de la Vadu Pașii, s-a început la Nehoiu așternerea de covoare asfaltice pe drumurile județene, dar și în zona Pogoanele, iar la Vintilă Vodă se face organizarea de șantier pentru drumul până la Bisoca .

loading...
error: Content is protected !!