Educație

FOTO /Lecție de istorie inedită pentru elevii din Luciu

În prag de sărbători, elevii din clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială „Prof.dr. Ion Anghel” din localitatea Luciu au avut parte de o lecție inedită de istorie, care ar să-i determine, dacă nu pe toți, măcar pe o parte dintre ei, să aleagă o carieră militară. Lecția de istorie  s-a intitulat „Armata a 2-a – Tradiție, Cultură, Continuitate” și a fost organizată la inițiativa Fundației „Mareșal Alexandru Averescu” în colaborare cu comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”și Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

Organizatorii au dorit ca prin această activitate să promoveze valorile militare și  profesia de militar în rândul elevilor din mediul rural,să contribuie la cultivarea patriotismului, a valorilor militare și naționale în rândul tinerilor și să îi informeze pe elevi cu privire la ceea ce presupune o carieră militară. Nu în ultimul rând,activitatea a avut în componența ei elemente de natură să contribuie la prevenirea abandonului școlar în rândul tinerilor aflați în dificultate.

Concret, copiii au vizitat Biserica Militară „Pogorârea Sfântului Duh”, expoziția de tehnică militară, apoi s-au bucurat de concertul de colinde al Fanfarei Militare. La final, au primit un cadou dulce însoțit de un ghiozdan echipat cu rechizitele necesare pentru a merge la școală. Au fost invitați la masă și după ce au luat masa de  prânz, elevii au mai vizitat și Muzeul Parașutiștilor Militari, unde au aflat informații interesante despre această specializare.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker