ActualitateEducație

Școala Nr. 11, parte din povestea de Crăciun pentru salvarea Alexandrei

După ajutorul pe care l-au dat Liceului „MOISIL”, dăruindu-i votul lor în competiția națională la care participă, comunitatea educațională buzoiană a mai adăugat pe răboj încă o poveste de solidaritate. De această dată, în pragul Sfintei Sărbători a Crăciunului buzoienii au încercat să salveze o fetiță de numai 12 ani, Alexandra, care duce o luptă aprigă cu cancerul, participând la Târgul de Crăciun Caritabil, cu produse tradiționale realizate de colegii ei, de la Școala Gimnazială Nr. 11. Toți bănuții strânși de pe urma vânzărilor acestor produse, s-au dus la Alexandra pentru a acoperi o parte din costurile tratamentelor, pentru ca boala să nu recidiveze. Părinții fetiței, chiar dacă au făcut sacrificii enorme, nu-și pot permite aceste cheltuieli.

Primarul Constantin Toma a lansat un îndemn pentru buzoieni de a participa la acest eveniment caritabil ,de care depinde practic viața unui copil.

„Vă mulțumesc din suflet pentru solidaritatea extraordinară de care ați dat dovadă pentru salvarea Alexandrei, o fetiță de 12 ani, elevă a Școlii Gimnaziale Nr. 11 Buzău, care luptă să supraviețuiască împotriva cancerului.

Aseară, la Târgul de Crăciun caritabil, organizat de elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 11 Buzău, la Centrul ,,Iazul Morilor”, s-au strâns circa 50.000 de lei. Alexandra și familia ei, vă mulțumesc din toată inima pentru sprijinul dumneavoastră neprețuit!

Să fii sănătoasă Alexandra, colegii și profesorii tăi minunați sunt alături de tine, împreună cu toți buzoienii!

Îți doresc un Crăciun liniștit și ne rugăm cu toții să fii sănătoasă!”, a transmis primarul municipiului Buzău.

Cum a decurs acest eveniment ne povestește pr. prof dr. Cristian Dima, care a participat la acel eveniment în și a fost impresionat de entuziasmul copiilor și al părinților lor de a duce la bun sfârșit cu bine misiunea de a stânge cât mai mulți bani pentru Alexandra. „Am participat aseară, în calitate de părinte, la acest eveniment de neuitat pentru micii „târgoveți” mărinimoși… Ciocolată de casă, colinde și îmbrățișări într-o mare familie! Aseară, mulți, mulți elevi, neașteptat de mulți părinți și o mână de profesori inimoși, de la Școala 11, au scris o poveste frumoasă de viață, nu doar de Crăciun, pentru Alexandra, fetița luptătoare care a primit, cu atât de mult entuziasm, dragostea celor din școala ei, în mijlocul cărora a petrecut câteva ore, precum și solidaritatea celor care au venit să-i fie aproape. Impresionant că niște domni care, inițial, intenționau să tranziteze Buzău pe variantă, au aflat de pe Facebook de târgul caritabil și au intrat în oraș doar ca să vină să doneze pentru Alexandra!”.

Cristian Dima remarcă în această prezentare și implicarea dirigintei elevei, care a inițiat evenimentul. „Dna dirigintă Bîsceanu a dat tonul la școală, colegii i s-au alăturat, bunicile și mămicile au gătit prăjituri, copiii au folosit cele mai originale tehnici de a-și vinde „marfa””.

La final, mai spune Cristian Dima, „cu banii pe care i-au obținut pe produsele pe care le-au vândut (dulciuri home made, decorațiuni de Crăciun, cărți, eșarfe – de ex., o clasă a strâns 7200 lei în două ore, alta 5100 lei, autoarea prezentă a donat 1350 lei din cărțile pe care le-a oferit cu autograf ș.a.m.d.) și cu cei primiți prin bunăvoința Dlui Primar, s-au strâns peste 50000 lei în seara aceasta și, mai mult, s-au strâns brațele unei echipe care ne dă speranțe, în ceea ce privește educația. Pentru că minunile nu se fac fără colaborarea oamenilor! Crăciun binecuvântat tuturor! ” 

Articole similare