Educație

FOTO | Hasdeianul David Andrei Vlad, la un pas de o performanță unică în istoria olimpicilor internaționali

Hasdeianul David Andrei Vlad se află la un pas să realizeze o performanță unică în istoria olimpicilor internaționali. Este vorba despre participarea sa la două olimpiade internaționale în același an. El s-a calificat în lotul restrâns unde se va pregăti pentru a participa la Olimpiada Internațională de Științele Pământului, iar în următoarele două săptămâni se pregătește în lotul lărgit pentru a accede în cel pentru Olimpiada Internațională de Biologie, concurs la care anul trecut a obținut calificarea și de la care s-a întors cu medalia de bronz.

Frumoasa poveste internațională a elevului din Buzău a început în primăvara anului trecut când, în decurs de trei săptămâni, David Andrei Vlad a obținut rezultate remarcabile la concursurile de științele naturii: fizică, chimie, biologie. Astfel, la Olimpiada Națională de Fizică a obținut mențiune și medalie de argint acordată de Societatea Română de Fizică, la Olimpiada Națională de Chimie, de asemenea a obținut mențiune acordată de Ministerul Educației, în timp ce la materia pe care o îndrăgește foarte tare, Biologia, s-a întors acasă cu premiul I de la Olimpiada Națională. Și, deloc surprinzător după rezultatele anterioare, a venit ca o încununare a cunoștințelor sale și o mențiune la Olimpiada Națională Științele Pământului.

Atunci a înregistrat pentru întâia oară o premieră pentru un olimpic național, și anume, calificarea în loturile lărgite pentru două olimpiade internaționale.

Dacă anul trecut, el a renunțat să meargă mai departe pentru lotul restrâns în vederea participării la Olimpiada Internațională de Științele Pământului, pentru a se putea concentra mai bine pentru Olimpiada Internațională de Biologie, anul acesta, cu experiența acumulată, hasdeianul Vlad Andrei a decis să se lupte pentru o premieră în istoria olimpiadelor, și anume, participarea la două olimpiade internaționale.

„La Științele Pământului s-au adunat  pregătirea de anul acesta cu cea de anul trecut, pentru că în fiecare an este aceeași materie, indiferent de nivelul de liceu la care te afli; am avut astfel un pic de avantaj, pentru că și anul trecut tot pe această materie m-am pregătit. Este materia tuturor anilor de liceu”, a explicat hasdeianul Vlad Andrei.

El este calificat în momentul de față în lotul restrâns care va participa la Olimpiada Internațională de Științele Pământului și se luptă să se califice și în lotul restrâns pentru Olimpiada Internațională de Biologie din care anul trecut a făcut parte și a și reușit performanța să obțină medalia de bronz de la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată în Armenia, în perioada, 10-18 iulie 2022.

„Anul trecut m-am calificat în lotul lărgit, dar am decis să mă retrag, deoarece voiam să mă concentrez pe Olimpiada Internațională de Biologie. Anul acesta nu mai fac acest lucru. Merg și la aceasta. Sunt selectat în lotul restrâns. La Biologie aflu peste două săptămâni dacă mă calific la olimpiada internațională. Acum sunt la Cluj pentru pregătirea lotului de Biologie”, a spus Vlad Andrei.

Prin urmare, șansele de a participa și anul acesta la Olimpiada Internațională de Biologie sunt foarte mari, mai ales că trebuie să luăm în calcul că Biologia este știința pe care Vlad o îndrăgește cel mai mult.

„Pasiunea mea cea mare este Biologia. Pentru Olimpiada de Biologie voi face tot ce pot să mă calific, mai ales că nu se suprapun  perioadele de pregătire și nici perioadele de desfășurare. Olimpiada Internațională de Biologie va avea loc la începutul lunii iulie, va fi organizată în Emirate și este cu participare fizică. Olimpiada Internațională de Științele Pământului va avea loc la sfârșitul lunii august, va fi online, iar organizarea va aparține Indiei” , mai spune Vlad Andrei.

Articole similare