Monden

„Visul Ultimei Nopți de Vară”, o călătorie simfonică alături de Amadeus

Compozitorul și pianistul buzoian Xenti Runceanu va fi dirijorul orchestrei și producătorul muzical al acestui concert

Pe 31 august, Grădina Botanică din București se va transforma într-un cadru de poveste pentru că aici va fi pus în scenă – alături de orchestră și invitați – aproape tot ce au învățat fetele trupei Amadeus, de-a lungul istoriei trupei lor, despre magia albă a muzicii.  „Visul Ultimei Nopți de Vară” nu va fi doar un concert, ci o experiență transformativă ce va stimula toate simțurile și va crea multă emoție. Ateliere și jocuri, performace surpriză, foodtrucks cu mâncăruri alese și băuturi speciale sunt câteva dintre ingredientele unei petreceri deosebite care va celebra ultima seară de vară a anului 2024.

Fetele de la Amadeus promit că „Visul Ultimei Nopți de  Vară” va fi o călătorie simfonică împreună cu orchestra lor și cu invitați speciali, un eveniment unic ce se va desfășura la umbra copacilor din Grădina Botanică, unde vor răsuna cele mai cunoscute acorduri de muzică simfonică, crossover și pop împletite cu multe-multe alte surprize muzicale… și nu numai.

Trupa Amadeus Electric Quartet face parte dintre pionierii muzicii classical crossover și a cucerit inimile iubitorilor de muzică din întreaga lume. Cele patru instrumentiste, dintre care două buzoience – Andreea Runceanu și Patricia Cimpoiașu – sunt populare pentru muzica lor originală, dar și pentru reinterpretările lor surprinzătoare ale temelor din muzica clasică, de film, ori din muzica pop sau rock. Aranjamentele lor instrumentale și videoclipurile lor au acumulat peste 200 de milioane de vizualizări pe canalul lor oficial de YouTube.

Trupa a concertat în peste 40 de țări din Europa, Asia, Orientul Mijlociu sau America Latină. În urma succesului din anii trecuți ale celor patru concerte cu casa închisă la Meadow Brook Hall și Emerald Theatre (SUA), Amadeus pregătește pentru finalul anului 2024 o altă reprezentație magică la Detroit Music Hall. Cel mai recent album al Amadeus, „Joy”, este o mărturie a angajamentului lor față de muzică și a sunetului lor în continuă evoluție. Cu 14 piese care acoperă diverse genuri muzicale, „Joy” reflectă călătoria pe care Amadeus a făcut-o în întreaga lume, unind prin muzică oameni din diferite medii.

Articole similare