Educație

FOTO/ Elevii de la Meserii și Servicii au gătit pentru copiii Centrului de zi „Sfânta Maria”

Casa Matei din Berca s-a umplut zilele acestea de copii, care, spun reprezentanții pensiunii, au adus cu ei primăvara. Este vorba despre adolescenți de la Liceul Tehnologic Meserii și Servicii din Buzău și copii de vârstă mai mică de la Centrul de zi „Sfânta Maria”. Și unii și alții au fost invitați de administratorul pensiunii, Loredana Cristișor, să participe la proiectul „Primăvara în suflet de copil”, din care fiecare participant să aibă de învățat câte ceva. În cazul adolescenților de la  Liceul Tehnologic de Meserii și Servicii, proiectul este de natură să îi sprijine în formarea și perfecționarea  lor profesională pentru o carieră de succes în domeniul HoReCa, iar în ceea ce-i privește pe cei mici, le oferă  posibilitatea de a-și crea modele, dar și să își descopere pasiunea pentru o meserie care ar putea să constituie viitorul lor drum profesional.

„Astăzi am simțit că primăvara a intrat în curtea pensiunii. A fost un moment de încântare sufletească întâlnirea dintre elevii Liceului Tehnologic Meserii și Servicii din Buzău cu cei mici, de la „Sfânta Maria” – Centrul de zi. «Joaca» pe roluri, respectiv cel al «PRESTATORULUI DE SERVICII» (micii bucătari și ospătari) și «BENEFICIARII» (copiii din centrul de zi) s-a transformat într-un recital al celor mari susținut și pe deplin gustat de cei mici…”, povestesc pe pagina de socializare reprezentanții pensiunii buzoiene.

Așa s-a petrecut prima ediție a proiectului „Primăvara în suflet de copil”, care a avut loc la inițiativa Pensiunii Casa Matei din Berca, în colaborare cu elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic de Meserii și Servicii, și cu Asociația Filantropia Berca. Acestora li s-a alăturat Asociația „Societate, Drept, Religie”, care a avut un important sprijin material în realizarea evenimentului. În acest proiect, Casa Matei a pus la dispoziție copiilor logistica și specialiștii pensiunii, pentru că și ei, ca și cadrele didactice care i-au însoțit pe copii în această activitate, Constanța Marin și Daniel Negoiță, își doresc să creeze punți de colaborare umană și profesională între specialiștii în domeniu, dar și între generații cu aceleași preocupări.

Cadrele didactice ale liceului buzoian spun că domeniul serviciilor turistice este strâns legat de viața comunității, și de aceea copiii Centrului Rezidențial „Sfânta Maria” din localitatea Berca au fost invitați în calitate de oaspeți,  pentru a se bucura de serviciile colegilor lor de generație de la Liceul Tehnologic din Buzău (bucătărie și ospătărie) și totodată să descopere poate, un domeniu atractiv de muncă pentru viitorul lor drum profesional”.

Profesorii Liceului Tehnologic Meserii și Servicii doresc ca și prin acest demers, „în acești copii să înflorească bucuria, speranța, prietenia și dorința de a se pregăti cât mai bine în domeniul ales precum și hotărârea de a-și ajuta colegii și prietenii, devenind astfel specialiști de referință pentru comunitate”.

Articole similare