Monden

FOTO | Cornel Tăbăcaru se răsfață în Costa Rica și vara aceasta

Culege boabele cu mâna lui și spune că adoră să hrănească maimuțele și iguanele! Cornel Tăbăcaru se răsfață în fiecare an în Costa Rica, unde a ajuns din nou și în vara aceasta,  după ore bune de zbor și de mers cu mașina. „Tăticul sucurilor TEC”, cum a mai fost numit milionarul, petrece luni bune din an în Costa Rica și cea mai mare plăcere a sa este să hrănească maimuțe, iguane și să își culeagă cafeaua singur.

Buzoianul merge de 22 de ani în Costa Rica și își petrece vara într-un loc de vis, situat pe malul Oceanului Pacific. Excentricul milionar locuiește într-un apartament de la etajul 8 al unui bloc din Jaco. „Eu stau în Jaco, la Oceanul Pacific, o stațiune cu 7.000 de locuitori, dar care, în sezon, găzduiește 50.000 de turiști. Jaco, un fel de Mamaia a lor, este o localitate mică, cu parfum de America de Sud. Locuitorii ei nu prea fac plajă, dar muncesc mult și sunt foarte prietenoși. Un oraș liniștit, calm”, a declarat Cornel Tăbăcaru pentru fanatik.ro.

Ultima dată, omul de afaceri a călătorit din România spre Costa Rica cu un zbor București-Amsterdam, apoi a ajuns în Panama, de unde a luat un avion către Capitala Costa Rica, San Jose. De aici, Cornel Tăbăcaru a mai luat mașina spre Jaco, în total un drum de 21 de ore și jumătate. De ani de zile, de când se răsfață în aceste locuri cu imagini de poveste, milionarul a învățat să dea de mâncare la maimuțe, să îmblânzească și să hrănească iguane… Una dintre ele l-a vizitat la etajul opt și îi recunoștea vocea. Între timp, s-a procopsit cu șapte! „Iguanele sunt protejate de Guvern. Am avut una care urca până la mine, la etajul 8. Îmi recunoștea vocea. Acum, familia ei numără șapte iguane”, a declarat buzoianul pentru aceeași sursă.

În Costa Rica, milionarul Cornel Tăbăcaru susține că deține mai multe proprietăți, dar are și o plantație mică de cafea pentru familie. „Cei mai mulți dintre ei au în jurul casei o mică livadă cu arbuști de cafea, la fel cum noi avem livadă de meri sau pruni. Costaricanii își culeg boabele de cafea, care seamănă cu niște coacăze, și le pun la uscat în curte. O prăjesc la cooperativa din sat și este cea mai naturală cafea”, povestește afaceristul.

Milionarul este căsătorit cu Alina și are două fete, Catinca și Ștefania. Prima dintre ele este curator de artă și l-a făcut bunic pe milionar. Ștefania este pasionată de modă și și-a deschis o linie de costume de baie, pe care le comercializează pe site-uri specializate.

Articole similare