Sport

Dacă nu cade şi Dinamo, asta e lista finală. Care sunt adversarele lui FC Buzău în viitorul sezon

20 de echipe vor fi prezente la startul viitorului campionat al Ligii a 2-a, care se va desfăşura după acelaşi sistem ca şi precedentul. Federația Română de Fotbal a anunţat formaţiile care au primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2022-2023 în Liga a 2-a.

Printre ele nu se regăsesc două dintre retrogradatele din Liga 1, Academica Clinceni şi Gaz Metan Mediaş, prima oricum retrogradată în Liga a 3-a din cauza datoriilor, iar cea de-a doua urmând să intre în faliment şi să se desfiinţeze. Cealaltă retrogradată, Dinamo, a primit licenţa, dar şi aici situaţia este extrem de complicată şi încă nu este clar dacă „câinii” vor putea continua în eşalonul secund.

Pentru cluburile promovate din Liga a 3-a – Minaur Baia Mare, CSC Dumbrăviţa, CSM Slatina, Oţelul Galaţi şi Progresul Spartac Bucureşti – procesul pentru obţinerea Certificatului de participare în Liga a 2-a este încă în curs de desfăşurare. Retrogradate din liga secundă, Politehnica Timişoara şi Unirea Constanţa vor continua în acest eşalon, înlocuindu-le pe cele două retrogradate din Liga 1, Clinceni şi Mediaş. În cazul în care apar locuri vacante până la startul noului sezon, acestea vor fi ocupate, în următoarea ordine, de echipele care au pierdut barajul de promovare în Liga a 2-a: CS Hunedoara, AFC Od. Secuiesc, CSM Reşiţa, Dante Botoşani şi CS Tunari.

Sistem competiţional: 19 etape în sezonul regulat, apoi play-off şi play-out

Şi noul sezon al Ligii a 2-a se va desfăşura după aceleaşi coordonate ca precedentele, adaptate de FRF din cauza pandemiei, dar păstrate, iată, în continuare. Prima fază a campionatului va cuprinde un sezon regulat, cu 19 etape, doar cu meciuri tur.

Ulterior, primele şase clasate vor juca în play-off, în sistem tur-retur. Echipele de pe locurile 7-20 vor fi repartizate în două serii de play-out, urmând a disputa tot doar meciuri tur. În acest an se vor disputa primele 16 etape din sezonul regulat, iar în primăvara anului 2023 ultimele trei etape, apoi se va intra în play-off (zece etape), respectiv play-out (șapte etape).

Vor promova în Liga 1 echipele aflate pe locurile 1 şi 2 în play-off-ul Ligii a 2-a, urmând ca echipele clasate pe locurile 3 şi 4 în play-off să dispute baraj în două manşe (tur-retur) cu formaţiile clasate pe locurile 8, respectiv 7 în play-out-ul Ligii 1. Vor retrograda în Liga a 3-a echipele clasatele pe locurile 6 şi 7 în cele două grupe de play-out, iar ocupantele locului 5 vor juca un baraj de menţinere/retrogradare. Startul noului sezon al Ligii a 2-a este programat pe 6 august.

Componenţa Ligii a 2-a, ediţia 2022-2023

 1. Dinamo Bucureşti
 2. Steaua Bucureşti
 3. Concordia Chiajna
 4. Unirea Slobozia
 5. Miercurea Ciuc
 6. FC Buzău
 7. Unirea Dej
 8. CSC Şelimbăr
 9. Metaloglobus Bucureşti
 10. Politehnica Iaşi
 11. Viitorul Tg. Jiu
 12. Ripensia Timişoara
 13. FC Braşov
 14. Politehnica Timişoara
 15. Unirea Constanţa
 16. Oţelul Galaţi
 17. Progresul Spartac
 18. CSM Slatina
 19. CSC Dumbrăviţa
 20. Minaur Baia Mare

Articole similare